Kastamonu Belediyesi GES Ve HES Kuracak

Kastamonu Belediyesi tarafindan hayata geçirilen proje ile günes enerji santrali ile hidroelektrik santralleri kurulacak.

Kastamonu Belediyesi GES Ve HES Kuracak
Kastamonu Belediye Meclisi, olaganüstü toplandi. Kastamonu Belediyesi hizmet binasinda gerçeklestirilen olaganüstü toplantida Belediye Meclisi tarafindan Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu’na GES ve HES kurulmasi için yetki verildi.

Toplantida bilgilendirmede bulunan Belediye Baskani Vidinlioglu, “Artik yenilenebilir enerji kaynaklari çok önemli hale geldi. Yenilenebilir enerji için projemizin kredisi onaylanmis, yenilenebilir enerji kaynaklarini kullanabilmek önemli, kamu kurum kuruluslarina da ihtiyaci olanin iki kati enerji üretebilmeleri için yetki verildi.

Türkiye’nin genelinde uygulanan yöntemler belli. Çok ciddi yatirimlar gerektiren bir konu, enerji konusu. Yaklasik 1 megavatlik için telaffuz edilen rakam 1 milyon dolar civarinda. Biz de bir proje için çalisiyorduk. Kastamonu ortak sevdamiz, belediye ve Kastamonu için çok önemli” dedi.

Bilgilendirmenin akabinde toplantida, günes enerji santrali (GES) projesi için Iller Bankasi’ndan kredi kullanilarak yapilmasi için Belediye Baskani’na yetki verildi.

Ayrica Kastamonu Belediyesi tarafindan Gürleyik hatti üzerinde 4 adet hidroelektrik santrali (HES) yapilmasi için de görüs alisverisinde bulunuldu. Yapilan müzakerelerin ardindan teklifler kabul edildi.
Kaynak: İHA