Istanbul Tip Fakültesi Gamma Knife Ünitesi Açildi

Istanbul Üniversitesi Istanbul Tip Fakültesi’nde beyin cerrahisinde kullanilan gamma knife ünitesinin açilisi düzenlenen törenle gerçeklestirildi.

Istanbul Tip Fakültesi Gamma Knife Ünitesi Açildi
Istanbul Üniversitesi Istanbul Tip Fakültesi Prof. Dr. Kemal Tanju Hepgül Gamma Knife Ünitesi düzenlenen törenle açildi. Beyin cerrahisi alaninda önemli kazanimlar saglayan merkezin açilis törenine Istanbul Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tufan Tükek, Istanbul Tip Fakültesi Cerrahi Tip Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Altay Sencer ve çok sayida saglik çalisani katildi.

Konusmalarin yapildigi törende merkezin açilis kurdelesi kesildi.

"Ünitemiz en yeni ve en son teknolojiye sahip"

Merkezin beyin cerrahisi alanindaki çalismalari ileri tasiyacagini belirten Istanbul Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tufan Tükek, “Kamu kurumlari arasinda bir tek Marmara Üniversitesi’nde bu cihaz vardi. Bugün sahip oldugumuz gamma knife ünitemiz en yeni ve en son teknolojiye sahip. 150 milyon TL’lik bir yatirim emegi geçen herkese tesekkür ederim. Hastanemiz için önemli bir kilometre tasi oldugunu söylemek lazim, hayirli ugurlu olsun” dedi.

Törende konusan Prof. Dr. Altay Sencer, "Günümüzde tip ile teknoloji birbirine çok daha fazla yaklasti. Bu cihaza kavusmamiz hem akademik hem de kamu hizmeti olarak kullanabilmemiz bizi çok mutlu etti. Devlet büyüklerimize, dekanligimiza ve üniversite yönetimimize çok tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA