ETSO, KGK VE GGK, ETÜ Ile Isbirligi Protokolü Imzaladi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) ile ETSO çatisi altinda faaliyetlerini sürdüren TOBB Il Kadin Girisimciler Kurulu (KGK) ve TOBB Il Genç Girisimciler Kurulu (GGK), Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile isbirligi protokolü imzaladi.

ETSO, KGK VE GGK, ETÜ Ile Isbirligi Protokolü Imzaladi
Imza töreni öncesinde, ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, TOBB Il Genç Girisimciler Kurulu Baskani Ismail Suci ile TOBB Il Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Kübra Aliogullari, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’i makaminda ziyaret etti. ETÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fatih Yetim’in de yer aldigi ziyarette, ETSO ile ETÜ arasindaki isbirliginin artirilmasi için yapilacak çalismalar hakkinda istisarelerde bulunuldu.

Özakalin; “Üniversitelerimizin Potansiyelini Kullanacagiz”

ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, genç ve kadin girisimcilerin dinamizmi ve heyecaninin üretime ve yatirima dönüsmesi gerektigini belirterek, bilim ve teknolojinin odak noktasi olan üniversitelerle yapilan isbirliklerinin büyük önem tasidigini ifade etti.

Baskan Özakalin sunlari söyledi; “Bizim açimizdan nicelikten önce nitelik geliyor. Bu anlamda iki üniversitemizin varligi sehrimiz adina büyük bir avantaj ve artik biz bu avantajimizi her bakimdan kullanmak istiyoruz. Üniversitelerimizdeki bilgi potansiyelini is dünyamizin sahadaki tecrübe ve kabiliyetiyle bir araya getirmek bizi her zaman daha ileriye tasiyacaktir. Erzurum Teknik Üniversitemizle imzalayacagimiz bu protokolde kaleme aldigimiz isbirliklerini gerçek manada hayata geçirmek ve pozitif sonuçlarini görmek bizleri mutlu edecektir. Bu vesileyle Odamiza ve is dünyamiza destegini hiçbir zaman eksik etmeyen degerli Rektörümüze ve ekibine tesekkür ediyorum. Insallah hep birlikte Erzurum için güzel ve verimli çalismalara birlikte imza atacagimiza inaniyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Çakmak; “Isbirligimizin Güzel Sonuçlari Olacak”

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise ziyaretten ve imzalanacak olan isbirligi protokolünden duydugu memnuniyeti ifade ederek, “Bilgi ve inovasyonun bu kadar kiymetli oldugu bir zamanda Ticaret ve Sanayi Odamizla, Genç ve Kadin Girisimciler kurullarimizla birlikte imza atacagimiz bu isbirligi protokolü bizimi açimizdan da çok degerli ETSO ile TOBB Il KGK ve GGK ile yapacagimiz isbirliklerinin sahaya yansimasi, olumlu ve güzel çalismalar yapilmasi hepimizi memnun edecektir. Gençlerimizin enerjisi, kadin girisimcilerimizin azmi bizleri sehrimiz ve ülkemiz adina ümitlendiriyor. Erzurum her zaman en iyisini hak ediyor. Bu sehir adina bir sinerji olusturmali ve bir tohum atmaliyiz. Insallah harcanan emeklerin karsiligi alinacaktir. Isbirligimizin güzel sonuçlari olacagina inaniyoruz. Biz de is dünyamiz adina üniversitemizle her zaman yeni isbirliklerine kapilarini açan sayin Baskanimiz Saim Özakalin’in nezdinde ETSO yönetimi ile Genç ve Kadin Girisimciler Kurullarimizin degerli baskanlarina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ziyarette daha sonra Baskan Özakalin, Rektör Prof. Dr. Çakmak ile TOBB Il KGK Baskani Kübra Aliogullari ve TOBB Il GGK Baskani Ismail Suci, Genç ve Kadin Girisimciler Kurullari için ayri ayri hazirlanan isbirligi protokollerine imza attilar. Imza töreninde Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ve Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Ögretim Üyesi Doç. Dr. Esra Sena Türko da hazir bulundu.
Kaynak: İHA