Depreme Trafikte Yakalandi, Son Anda Hayati Kurtuldu

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depreme trafikte yakalanan vatandas, son anda hayatta kalmayi basardi. O anlar kameralara saniye saniye yansidi.

Depreme Trafikte Yakalandi, Son Anda Hayati Kurtuldu
Kahramanmaras’ta yasayan Sercan Bayraktar, 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen depreme otomobiliyle trafikteyken yakalandi. Is yerinden çikip evine gitmek için yola çikan Bayraktar, disi agridigi için Trabzon Caddesi istikametinden Hükümet Bulvari’nda bulunan nöbetçi eczaneden ilaç almak için yoluna devam etti.

Eczanenin önüne geldiginde otomobilinde depreme yakalanan Bayraktar, sogukkanliligini koruyarak otomobilini güvenli alana çekti. Bayraktar’in yasadigi deprem ani ise güvenlik kamerasinca kaydedildi. Görüntülerde sürücünün depreme trafikte yakalandigi ve eczanenin oldugu binanin yikildigi görüldü.

Yasadigi korku dolu anlari anlatan Bayraktar, "Görüntülerde görüldügü üzere yukaridan araç ile gelen kisi bendim. Ben is yerimden mesaiden çikmis disim agridigi için eczaneden ilaç alip eve gidecektim. Trabzon Caddesi istikametinden merkez otobüs duragi istikametindeki eczaneye gidiyordum. Deprem baslamisti, ben aracin içinde oldugumdan pek hissedemedim. Eczane açik mi diye kafami egdim ve baktigim esnada camlarin patladigini gördüm. Içeride tüp patlamasi zannettim. Öyle degildi ilerleyen dakikalarda aci bir sekilde gösterdi. Can havliyle direksiyonumu kirdim ve eczanenin bulundugu bina aracimin bulundugu alana yikilmisti. 5-10 saniye gecikme olsa direksiyonu kiramasam ya da sok haline girsem enkaz altinda kalacaktim. Eczaneden bir kisinin disari dogru kostugunu fark ettim ve daha sonra eczanenin içerisinde bir kisi daha kalmis ve hayatini kaybettigini ögrendim. Çok aci günlerdi. Depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara da sabirlar diliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA