Bakan Yardimcisi Karaloglu Açiklamasi 'Bir Vatandasimiz Hayatini Kaybetti'

Içisleri Bakan Yardimcisi Münir Karaloglu, Kepez ilçesine son 12 saatte metrekareye 330 kilogram yagmur yagdigini belirterek, "Kepez ilçemizdeki Giyasettin kavsaginda arkadaslar tahliye su ve çamur tahliyesi çalismalari yaparken bir vatandasimizin cansiz bedenine ulasildi" dedi.

Bakan Yardimcisi Karaloglu Açiklamasi 'Bir Vatandasimiz Hayatini Kaybetti'
Içisleri Bakan Yardimcisi Münir Karaloglu, 112 Acil Çagri Merkezi GAMER’de kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde açiklamalarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün Antalya, Isparta ve Burdur illerine turuncu kod uyarisinda bulundugunu hatirlatan Karaloglu, “Biz de hem AFAD olarak, hem valilik kaymakamliklar, belediyeler olarak vatandasimizi uyarmistik. Bugün 01.00 itibariyle Antalya merkezde baslayan siddetli yagmur ve firtina sonrasinda Kepez ilçemizde arkadaslar son 12 metrekareye 330 kilogram yagmur yagdi. Muratpasa’ya 242, Dösemealti’na 91.8 kilogram metrekareye yagmur yagdi. Kepez’in aylik yagis ortalamalarini aldik. Kepez’in aylik 112 kilogram ortalamasi var, son 12 saatte yagan yagmur ilçenin 3 ayda alabilecegi yagisi son 12 saatte yagdigini söyleyebiliriz. Bu siddetli bir yagmur ve firtina olarak da adlandirabiliriz” diye konustu.

"Bir kisi vefat etti"

AFAD olarak çevre illerden ve bölgelerden Antalya’ya destek ekipleri yönlendirildigini ifade eden Karaloglu, “Ve su ana kadar bölgede hem büyüksehir belediyesi, hem Kepez Belediyemiz, hem AFAD’in, hem Antalya’da hem de çevre illerden bölgeye sevk ettigi toplam personel sayisi 2 bin 131 oldu. Bölgede 394 motopomp ve dalgiç pompayla su tahliye islemleri devam ediyor. Yagmur basladiktan bu ana kadar 112 Acil Çagri Merkezi’ne vatandaslarimizin ihbar sayisi yaklasik 3 bin 500 civarindadir. Bu ihbarlarin tamamina elimizdeki imkanlarla hizli bir sekilde ulasmaya gayret ediyoruz ve su ana kadar AFAD ekipleri tarafindan bölgede AFAD ve diger kurumlarin ekiplerince 898 Vatandasimiz tahliye edildi. Maalesef Kepez ilçemizdeki Giyasettin kavsaginda arkadaslar tahliye su ve çamur tahliyesi çalismalari yaparken bir vatandasimizin cansiz bedenine ulastilar. Dolayisiyla bu son 12 saatte yagan yagmurlarda bir vatandasimiz da hayatini kaybetmis oldu. Rahmet diliyoruz” dedi.

"20 milyonluk destek"

Karaloglu, Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin talimatlariyla, Antalya Valiligi’ne 20 milyon TL aktarildigini kaydetti.

Ulasim anlaminda sehirde bir sorun olmadiginin altini çizen Karaloglu, “Kemer, Kumluca karayolunda iki noktada heyelan olustu, ama yol açildi. Bölgede su anda elektrik noktasinda kismi sorunlarimiz var. Kepez ilçemizde 8, Aksu ilçemizde 3 mahallede elektrik kesintileri var. Antalya’miza geçmis olsun diyoruz. Hayatini kaybeden vatandasimiza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakinlarina, sevenlerine bassagligi diliyoruz. Yarin da Antalya, Burdur, Isparta ve Mugla’da turuncu kod devam ediyor. Yaptigimiz uyarilara lütfen vatandaslarimiz uysunlar. Mecbur olmadikça tehlike arz eden bölgelere de girmesinler” açiklamasinda bulundu.

Karaloglu’na; AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Kepez Belediye Baskani ve Antalya Büyüksehir Belediye Balkan Adayi Hakan Tütüncü de eslik etti.
Kaynak: İHA