Siirt'te 1. Etap Kentsel Dönüsüm Projesi'nde 198 Yapinin Yikimina Baslandi

Siirt’te 1. Etap Kentsel Dönüsüm Projesi’nde 77’si ticari, 116’si konut ve 5’i depo olmak üzere 198 yapinin yikimina baslandi.

Siirt'te 1. Etap Kentsel Dönüsüm Projesi'nde 198 Yapinin Yikimina Baslandi
Toplu Konut Idaresi (TOKI) Baskanligi ve Siirt Belediyesi isbirligiyle Karakol Mahallesi’nde yürütülen 1. Etap Kentsel Dönüsüm Projesi’nin baslamasi nedeniyle düzenlenen törende konusan Vali ve Belediye Baskan Vekili Kemal Kizilkaya, toplam parsel sayisinin 93 adet oldugunu, 1. etap alaninin sokaklar dahil 14 bin 800 metrekare yüzölçümüne sahip olup, bu etap içerisinde 12 bin 439 metrekarelik bir tapu alani mevcut oldugunu söyledi.

Devletin hak sahiplerine 48 ay boyunca bedeli 3 bin lira olan kira yardimini saglayacagini belirten Vali Kizilkaya, "Geçen sene bu vakitte yasanan asrin felaketi hepimize yeniden kentsel dönüsümü ne kadar ivedilikle yapilmasi gerektigini karsimiza çikardi. Eski Siirt olarak bilinen ve 6 mahalleyi kapsayan kentin kültürel dokusunu olusturan, her Siirtlinin öyküsüne, anisina ev sahipligi yapan bu bölge, kentsel dönüsümü hak etmistir. Bildiginiz üzere geçen hafta hep beraber milletvekilimizin, degerli mesai arkadaslarimin ve hemsehrilerimizin katilimiyla TOKI’den ev sahibi olmak isteyen kardeslerimize, 25 hak sahibine anahtarlarini teslim ettik. Kimseyi magdur etmemek anlaminda önce ev sahibi olmak isteyenleri ev sahibi yaptik ve kiraya çikmak isteyenleri de ayni sekilde uzlasarak kiraya çikardik. Bu yapilan hizmetlerden dolayi basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiza, emege geçen milletvekilimize, yerel yöneticilere, bütün hemsehrilerimize sükranlarimizi bir borç biliriz" dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan eski yapilarin is makinesiyle yikimina baslandi. Törene Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, kurumlarin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA