Dalyan Kanali Üzerine Agaç Köprü Yapilacak

Uzun yillardan bu yana yaz aylarinda binlerce kisinin ziyaret ettigi Dalyan Kanali üzerine köprü yapilacak. Ortaca Belediye Baskani Alim Uzundemir yaptigi açiklamada” Bakanlik boyutunda yaptigimiz görüsmeler sonucu Akyaka’da ki köprünün bir baska modelini kismet olursa Dalyan kanalimiza yapacagim” dedi.

Dalyan Kanali Üzerine Agaç Köprü Yapilacak


Mugla’nin Ortaca ve Köycegiz ilçelerini birbirine baglayan Dalyan Kanali üzerinde uzun yillar köprü yapilmasi ile ilgili çalismalar yapilmisti. Ortaca Belediye Baskani Alim Uzundemir Dalyan Kanali üzerine köprü yapilarak Köycegiz’in Çandir Mahallesi ile Ortaca’nin Dalyan Mahallesi’nin birbirine baglanmasi ile ilgili olarak yaptigi açiklamada “Tabiat Ve Kültür Varliklari Genel Müdürlügü ve bakanlik ile görüstüm. Olumlu yanit aldigim görüsmeler sonucunda Akyaka’da ki köprünün bir baska modelini kismet olursa Dalyan Kanalimiza yapacagim. Kanala köprü hayali yillardir vardi. Fakat nedense yapilamadi. Benimde hayallerimden biriydi. Bu konuda bürokrasinin en üst düzey kademelerine müracaat etmistim” dedi.



Yapilan görüsmelerin sonucunda nasil bir köprü yapilacagi konusunda da bilgiler aktaran Ortaca Belediye Baskani Alim Uzundemir “Soru; "köprü nasil olmaliydi?" Araçlar ve yayalar konusunda verilecek karari bekliyorduk. Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Genel Müdürlügü Akyaka’da ki agaç köprü modelini baz alarak Dalyan Kanalimiza da simdilik sadece yaya ve bisikletlerin geçebilecegi köprüye "Yapilabilir" olurunu verip "projenizi getirebilirsiniz dendi” seklinde konustu.



Seçimlerde tekrar göreve gelmesi halinde çalismalara hemen baslayacagini ifade eden Baskan Uzundemir “Maalesef önümüzde seçimler var ve belediye yönetimi tekrar kismet olursa bu güne kadar verdigim sözleri yerine getirmis biri olarak kanalimizin iki yakasini bir birine kavusturacagim. Bu projeler devlet destegi ile yapilacak projeler ve bu zamana kadar oldugu gibi bu köprüyü de devlet destegiyle yapacagiz. Bu konudaki görüsmelerimiz sonucunda en üst makamlardan sözler aldik” dedi.

Kaynak: İHA