Büyüklerimizden Masallar Yarismasi Ödülleri Verildi

Diyanet Isleri Baskanliginca düzenlenen ’Büyüklerimizden Masallar Yarismasi’ kapsaminda Aydin’da dereceye girenler ödüllendirildi.

Büyüklerimizden Masallar Yarismasi Ödülleri Verildi


Diyanet Isleri Baskanliginca, Kur’an kurslarinda ve camilerde egitim alan kursiyerleri üretmeye ve degerler üzerinde düsünmeye tesvik etmek, yillardir agizdan agiza, kusaktan kusaga aktarilan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmus masal kültürünü canlandirmak ve bu yolla degerler aktarimini saglamak amaciyla ’Büyüklerimizden Masallar Yarismasi’ düzenlendi.

’Iyilik ile Gönüllere Dokun’ temali masal yarismasina 40 yas üstü, 2018 yilindan itibaren Kur’an kurslari ve camilerimizde herhangi bir programda kaydi bulunan vatandaslar katildi.

Aydin’da Il Müftü Yardimcisi Melek Sevindi baskanligindaki komisyon üyelerinin degerlendirmeleri sonucunda; birinci Efeler Külliye Cami Kur’an Kursu ögrencisi Gülistan Demir, ikinci Umurlu Mahallesi Orhangazi Kur’an Kursu ögrencisi Yildiz Çelik, üçüncü Efeler Mimar Sinan Camii Kur’an kursu ögrencisi Nadiye Küçükkiliç oldu.

Dereceye giren ögrencilere ödüllerini Il Müftüsü Hasan Günes verdi. Ödül töreninde konusan Il Müftüsü Günes, "Baskanligimiz, yetiskinler ile gelecegimizin teminati evlatlarimizin etkilesimini güçlendirmek ve çocuklarimizin hayal dünyasinin gelisimine katki saglamak amaciyla bu yarismayi düzenlemistir. Bir birinden degerli masallar ile yarismaya katilan bütün kardeslerime cani gönülden tesekkür ediyor, dereceye giren kardeslerimizi tebrik ediyorum" dedi.



Ödül Törenine; Il Müftü Yardimcilari Melek Sevindi ve Yusuf Dönertas, Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Rasit Kiymaz ve yarismacilar katildi.

Kaynak: İHA