Yeni Isbirlikleri Için Bir Araya Geldiler

DÜZCE – Düzce Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü arasindaki is birligini daha da gelistirmek amaciyla toplanti gerçeklestirildi.

Yeni Isbirlikleri Için Bir Araya Geldiler
Rektörlük Çalistay Salonu’nda ki programa; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Genç, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür vekili Sezgin Küçüktepe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Bilim Kurulu Üyesi ve Düzce Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sule Çeviker Ay, ilgili müdürler ile ögretim üyeleri katildi.

Doç. Dr. Sule Çeviker Ay tarafindan tanisma ve is birlikleri gerçeklestirmek için organize edilen toplantida, Aile ve Sosyal Hizmet Müdürlügü’nün çalisma alanlarini tanitmasinin ardindan, mevcut is birliklerinde yasanan sorunlar, yeni is birlikleri ihtiyaci ve nelerin yapilabilecegi konusuldu.

Toplantida; Egitim Fakültesi ve Il Müdürlügü is birligiyle Çocuk Haklari Kongresi düzenlenmesi, yasli bakimi becerileri verilerek issiz kadinlara istihdam saglayacak proje planlanmasi, çocuk evlerindeki çocuklar için düsünme becerileri, spor, robotik gibi egitimleri içeren ilgi, hobi, mesleki farkindalik gelistirici projeler ya da egitimler yapilmasi. Evde bakim alan ve verenlere yönelik tükenmislik, öfke kontrolü, yara bakimi gibi konularda egitimlerin düzenlenmesi, Il Müdürlügü personeline yönelik hizmet içi egitimlerin ya da lisansüstü egitimlerin ve ögrencilerin ders uygulamalarinda karsilastiklari sorunlarin projeler ve protokoller yoluyla çözülmesi ve bu konuda Bakanliktan görüs-destek alinmasi. Evde bakim verenlerle ilgili tükenmislik arastirmasinin yapilmasi gibi konularda is birligi hedeflendi.

Gündeme gelen konularin bir protokole bagli olarak yürütülmesi, iki kurum arasinda protokolün uygulanmasi ve hizli çalismanin saglanmasi amaciyla koordinasyon kurulunun olusturulmasi da önerildi.
Kaynak: İHA