Ceketin Cebinde 4 Kilo 56 Gram Altin Ele Geçirildi

Almanya’dan Türkiye’ye gelen bir tirda, Bulgar gümrük görevlileri tarafindan yapilan aramada 4 kilo 56 gram altin ele geçirildi. Bulgaristan Lesovo gümrük idaresinin gümrük memurlari, bir kamyon soförünün ceketine gizlenmis 4 kilo 56 gram kaçak altin esyaya el koydu.

Ceketin Cebinde 4 Kilo 56 Gram Altin Ele Geçirildi
Almanya’dan Türkiye’ye giden Türk sürücü, Edirne Hamzabeyli sinir kapisinin karsisindaki Lesovo’ya ulasti. Gümrük kontrol alaninda Türk vatandasi sürücü F.U, beyan edecegi bir seyin olmadigini belirtti.

Müfettisler, aracin ve sürücünün bagajinda yapilan gümrük incelemesinde siyah bantla sarilmis iki paket buldu. Sürücü koltuguna yerlestirilen kislik ceketin cebinde saklanan paketlerin 8 adet mini külçe ve 2 adet sari külçe döküm içerdigi belirlendi.

Yapilan inceleme sonuçlarina göre toplam agirligi 2 kilogram olan külçeler 24 ayar yatirim altindan, 2 kilo 56 gram agirligindaki dökümler ise 14 ayar altindan yapildigi tespit edildi. Altin esyalarin toplam degerinin 190 bin euro oldugu belirtildi.

Bildirimi yapilmayan altinin yani sira 12 bin 900 Euro bildirimi yapilmamis para da ele geçirildi. Yakalanan paralara el konulurken kaçak altinlarla ilgili olarak Yambol Bölge Savciligi nezaretinde sorusturmaci gümrük müfettisi tarafindan ön durusma baslatildi.
Kaynak: İHA