4 Ilde Es Zamanli Olarak Düzenlenen Operasyonlarda Örgüt Elebaslari Ile Birlikte 16 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Kafes-38” operasyonlarinda Balikesir’de elebasiligini Cengiz Güven’in ve Tekirdag’da elebasiligini Nevzat Halitoglu’nun yaptigi 2 Organize Suç Örgütünün çökertildigini belirterek 4 ilde es zamanli olarak düzenlenen operasyonlarda örgüt elebasilari ile birlikte 16 süphelinin yakalandigini açikladi.

Içisleri Bakani Yerlikaya sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Kafes-38” operasyonlarinda Balikesir’de elebasiligini Cengiz Güven’in ve Tekirdag’da elebasiligini Nevzat Halitoglu’nun yaptigi 2 Organize Suç Örgütünün çökertildigini kaydetti.

4 ilde es zamanli olarak düzenlenen operasyonlarda örgüt elebasilari ile birlikte 16 süphelinin yakalandigi bilgisini veren Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili su ayrintilari paylasti:

"Organize Suç Örgütlerinin Hiçbiri Yüce Türk Adaletinden Kaçamayacak. Safak sökerken de gün batarken de operasyonlarimiz araliksiz devam edecek. Cumhuriyet Bassavciliklari ve Jandarma Genel Komutanligi KOM Daire Baskanligi koordinesinde Balikesir, Burdur, Manisa ve Tekirdag Il Jandarma Komutanliklarinca; “Tefecilik, Yagma, Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma” suçlarina yönelik gerçeklestirilen takipli KOM faaliyeti sonucu süphelilerin; ekonomik yönden sikintiya düsen vatandaslara faizle borç para verdikleri, borcun vadesi geldiginde faiz artirarak degerinin çok üzerinde para istedikleri, borcunu ödeyemeyen vatandaslarin araç, dükkân, tarla ve evlerine; tehdit, baski ve siddet uygulayarak el koyduklari, varlikli ve zengin is adamlarini hedef alarak zorla alikoyduklari, alikoyduklari magdurlari serbest birakmak için ailelerinden ve tanidiklarindan yüksek meblagli fidye istedikleri, ayrica uyusturucu imal ve ticareti ile silah ve mühimmat kaçakçiligi yaptiklari tespit edildi.

Suçtan elde edildigi degerlendirilen 58 Milyon TL degerindeki malvarligina tedbir karari uygulanmasina yönelik çalisma baslatildi.

Operasyonlar neticesinde; 312 adet senet ve 5 adet çek, muhtelif miktarda uyusturucu madde ve çok miktarda para, tapu, silah ve mühimmata el konuldu.

Operasyonlari gerçeklestiren Cumhuriyet Bassavciliklarimizi ve Kahraman Jandarmamizi tebrik ediyorum. Milletimizin duasi sizinle. Suç örgütü kurarak halkimizin huzurunu bozanlarin her en enselerindeyiz. Onlara göz açtirmayacagiz."
Kaynak: İHA