Yüksekova-Esendere Sinir Kapisi'na 3. Kontuvar Gisesi Kuruldu

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Esendere Sinir Kapisi’nda Iran tarafindan gelen yolcular için 3. kontuvar gisesi kuruldu.

Yüksekova-Esendere Sinir Kapisi'na 3. Kontuvar Gisesi Kuruldu
Yillardir bölgede 2 ülke arasinda büyük hizmetler veren Esendere Sinir Kapisi’na, yolcu sayisindaki artis nedeniyle 3. kontuvar gisesi de kuruldu. Geçtigimiz günlerde Esendere Belde Belediyesi Baskani Dirbaz Büyüksu’nun Hakkari Valisi Ali Çelik ve Hakkari Il Emniyet Müdürü Idris Yilmaz’la yaptigi görüsmelerin ardindan harekete geçen Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürlügü, Esendere Sinir Kapisi’na Iran tarafindan gelen yolcular için 3. kontuvar girisini kurdu.

"Amacimiz islemlerin daha kisa sürede tamamlanmasidir"

Esendere Kara Hudut Kapisi Sube Müdürlügü Bürolar Amiri Komiser Mehmet Yüzgeç, Iran’dan Türkiye’ye giris yapmak için gelenlerin islemlerini en kisa sürede tamamlayabilmeleri için 2 olan kontuvar sayisini 3’e yükselttiklerini belirterek, “Buradaki temel amacimiz, vatandaslarin daha kisa sürede islemlerini tamamlayip ülkemize güvenli sekilde giris yapabilmelerini saglamaktir. Özellikle son zamanlarda Iranli yolcu sayisinda yüzde 50-60’lik bir artis meydana geldi. Amacimiz islemlerini en kisa sürede tamamlayip yolcularin magduriyet yasamamasini saglamak” dedi.



"Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Yilmaz’a tesekkür ediyoruz"

Esendere Belde Belediyesi Baskani Dirbaz Büyüksu ise geçtigimiz haftalarda Hakkari Valisi Ali Çelik’i makaminda ziyaret ettigini hatirlatarak, "Esendere Sinir Kapimizda yigilmanin oldugunu kendisine ileterek, bu konu da vatandaslarimizin daha rahat geçmeleri için mevcut 2 kontuvarin 3’e çikarilmasi talebinde bulunduk. Valimiz, Emniyet Müdürümüzü arayarak kontrol merkezinin 3’e çikarilmasi talimatini verdi. Vatandaslarimizin sinir kapisindan daha erken çikmalari için kurulan 3’üncü kontuvarin hayirli olmasini diliyor, emegi geçen Hakkari Valimiz Ali Çelik ve Il Emniyet Müdürümüz Idris Yilmaz’a tesekkür ederim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA