Pendik'te Kendisine Bakti Diye Motosikletliyi Yolda Sikistirdi

Pendik’te yayalara yol verdigi sirada arkasinda duran servis minibüsüne dönüp bakan motosikletli ile minibüs sürücüsü arasinda tartisma çikti. Motosikletliyi yolda sikistirarak durduran minibüs sürücüsü ‘ben sana korna mi çaldim neden dönüp bakiyorsun’ diyerek tepki gösterdi. Yasanan tartisma kask kamerasina yansidi.

Pendik'te Kendisine Bakti Diye Motosikletliyi Yolda Sikistirdi


Pendik’te 26 Ekim 2023 tarihinde yasanan olayda, iddiaya göre evinden isine giden Mustafa Yildirim adli motosiklet sürücüsü, yolun karsisina geçmek için bekleyen 3 kisiyi görünce durarak yol verdi. Arkasindan gelmekte olan servis minibüsünün kendisine yakin sekilde durdugunu gören Yildirim geri dönerek minibüse bakti ardindan yoluna devam etti. Minibüs sürücüsü Zafer A. ise motosikletli Yildirim’i yolda sikistirarak durdurdu. Minibüsünden inen Zafer A., Yildirim’in kaskina vurdu ve ikili arasinda tartisma basladi.

Zafer A., ‘ben sana korna mi çaldim neden dönüp bakiyorsun’ diyerek Yildirim’a tepki gösterirken, Yildirim ise ‘ne kadar yanastigina bakmak için döndüm’ diyerek kendisini savundu. Ikili arasindaki tartismanin kisa sürede sonlanmasiyla sürücüler yollarina devam etti.

Motosiklet sürücüsü Mustafa Yildirim olayin ardindan sikayetçi oldu. Savcilik tarafindan açilan sorusturma kapsaminda, Zafer A.’nin trafigi tehlikeye sokma suçunu isledigi belirlendi. Süpheli Zafer A. hakkinda 5 yil süreyle kamu davasinin açilmasinin ertelenmesine karar verildi.



Olay hakkinda konusan Mustafa Yildirim, “Motosiklet kullanicisiyim daha dogrusu kullanicisiydim. Bundan 4-5 ay önce evimden isime giderken sabah saatlerinde, 3 tane kiz çocuguna yol verirken arkadaki arabanin bana çok yanasmasi ile birlikte sadece dönüp bakmamdan kaynaklanan bir durumdan dolayi araç sürücüsü tarafindan yolda sikistirildim. Ve bununla birlikte hakaret ve kismi darpta bulunan arkadastan sikayetçi oldum. Ama buna ragmen herhangi bir sey olmadi ve mahkeme celbi falan da gelmedi. Sadece arkadas denetimli serbestlikle birakildi. Çünkü güya ilk suçuymus. Ama göründügü kadariyla insanlarin aldigi motorla, sürüs sekliyle, ya da onun hosuna gitmeyecek hareketler yaptigimizdan dolayi insanlari bu sekilde manipüle etme ve darbetme konusunda kendini hakli gören bir insanla karsi karsiya geldim. Sikayetçi olmama ragmen herhangi bir sey olmadi. Su anda o arkadas hala elini kolunu sallayarak rahat bir sekilde herkese ayni sekilde muamele edebilir. Ve bu konudan dolayi rahatsiz oldugumu dile getirmek istiyorum. Çünkü bu durumun baskasina da olmasini istemem ve bu tarz insanlarin araba sürmesini bile dogru bulmuyorum açikçasi” dedi.



Motosiklet sürücüsü ile servis minibüsü sürücüsünün trafikte yasadigi tartisma ise motosikletlinin kask kamerasina yansidi.
Kaynak: İHA