Kilisedeki Saldiridan 3 Hafta Önce Kayseri'de Bir Otelde Sir Toplanti

Sariyer’de Santa Maria Kilisesi’nde 1 kisinin ölümüyle sonuçlanan silahli saldiriya iliskin sorusturmada, hücrenin biraraya geldigi Kayseri dikkat çekti. Saldiriyi gerçeklestiren sebekenin kilit isimlerinin 5 Ocak’ta 2 araçla gittikleri Kayseri’de önce bir evde, daha sonra ise 7 Ocak’ta bir otelde örgütsel toplanti gerçeklestirdikleri belirlendi.

Güvenlik ve istihbarat birimleri, hücrenin Kayseri ilinde 5 Ocak’ta içerigi tam olarak tespit edilemeyen, ancak örgütsel oldugu degerlendirilen söz konusu illegal faaliyetin arkasini arastirirken, zanlilarin izine 7 Ocak’ta ayni sehirde bir kez daha rastlandi. Buna göre saldiriyi gerçeklestiren sebekenin kilit isimlerinden David T., Amirjon K. ve birlikte hareket ettikleri degerlendirilen Abdulaziz A., Rasul A., Islam M., Omadbek K.D. ile Temurbek M.U.E., eylemden günler önce 5 Ocak tarihinde bulusarak 34 LP ve 34 FOU plakali 2 araçla Istanbul’dan yola çikti. Sifreleri yavas yavas çözüme kavusan hücrenin, Kayseri’ye geçtikleri anlasilan hücre üyelerini, orada karsilayan “Abdullah” kod adli Amenullah H., Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Yenidogan Mahallesi’ndeki bir adreste götürdü. Söz konusu adreste örgütsel toplanti gerçeklestirdikleri saptanan süpheliler, bu kez 7 Ocak tarihinde 05.36 ve 17.18 saatleri arasinda Kayseri Melikgazi’de güvenlik güçleri tarafindan bilinen bir otelde bulustuklari kaydedildi. Otelde Amirjon K. ile beraberindeki Rasul A., David T., Omadbek D. ve Temurbek E. adli hücre üyeleri 205 numarali odada, Omadbek D. ve Temurbek E.’nin ise otelin 305 numarali odasini bir araya geldikleri tespit edildi.

Araci Türkiye’ye sokan Rusya’ya havayolu ile gidis yapmis

Olay günü ve öncesinde kullanilan EL738FX sayili Polonya plakali Hyundai aracin, hücrenin ‘kayip’ üyesi sayilan Abdullo B. isimli bir Tacikistanli tarafindan 27 Kasim 2022 tarihinde Edirne Hamzabeyli Kara Hudut Kapisi’ndan ülkeye giris yaptigi saptandi. Araci Türkiye’ye sokan kisinin, aracin giris yaptigi tarihten iki gün sonra, 29 Kasim 2022 tarihinde Istanbul’dan Rusya‘nin baskenti Moskova’ya çikis yaptigi aktarildi.

Elde edilen bilgi ve belgelere göre söz konusu Polonya plakali otomobilin yapilan PTS sorgulamasinda 23 Ocak tarihinde havalimani civarinda ve 24 Ocak günü Fatih ilçesi civarinda süpheli Shamsullo R.’nin idaresinde kullanildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA