Hakkari'de Usta Ögreticilere AFAD Farkindalik Egitimi

Hakkari Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesindeki usta ögreticilere, afet farkindalik ve yangin söndürme egitimi verildi.

Hakkari'de Usta Ögreticilere AFAD Farkindalik Egitimi
Müdürlügün konferans salonunda gerçeklestirilen egitimde, afet aninda, sirasinda ve sonrasinda yapilmasi gerekenler konusundan bilgiler verildi.

Afetlerden önce alinmasi gereken tedbirler, afet aninda yapilmasi gereken dogru davranis sekilleri ve afet sonrasi için yapilmasi gereken planlamalar olmak üzere 3 temel baslik altinda verilen egitimde, yapisal ve yapisal olmayan riskler, bunlari azaltmanin yollari, afet öncesi bulusma alanlarinin belirlenmesi, afetlerden sonraki ilk 72 saate hazirlikli olmak için ihtiyaç malzemelerinden olusan afet çantasi hazirlamanin önemi, afet aninda yapilmasi gereken dogru davranis sekilleri ve afet sonrasi için alinmasi gereken tedbirler detayli olarak ele alindi.

AFAD Müdürlügü, bu ve benzeri egitimlerin devam edecegini duyurdu.

Hakkari Halk Egitim Merkezi Müdürlügü yetkilileri ise Hakkari AFAD Il Müdürlügü personelleri tarafindan kurum çalisanlarina ve usta ögreticilere afad farkindalik ve yangin söndürme egitimi verildigini belirterek kendilerine tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA