Gaziantep'te Deprem Konutlarinin Teslimine Sayili Günler Kaldi

Gaziantep’te depremzedeler için yapilan deprem konutlarinda sona gelindi. Yapimi tamamlanan Nurdagi ve Islahiye deprem konutlarinin 4 Subat’ta kura ile teslim edilmesi bekleniyor.

Gaziantep'te Deprem Konutlarinin Teslimine Sayili Günler Kaldi
Yüz yilin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 depremlerden büyük yikima ugrayan Gaziantep’in Nurdagi ve Islahiye ilçesinde yapimina baslanan TOKI konutlarinda teslimat için geri sayim basladi.

Nurdagi ilçesinde 8,5 ay önce yapimina baslanan Baspinar ile Bademli mevkiinde toplam 141 bloktan olusan 2 bin 509 konut insa ediliyor. Radye temel üzerine tünel kalip sistemiyle insa edilen deprem konutlari, depreme karsi dayanikliligiyla göz önüne çikiyor. Konutlar zemin arti 3 ve 4 kat olarak insa edilirken 141 bloktan olusan projede 28 blok ve 640 deprem konutu tamamlandi.

Islahiye’de toplamda 17 bloktan olusan ve 4 blogu 3+1, 13 blogu 2+1 olan içerisinde ortak yasam alanlari ve çocuk oyun alanlari bulunan toplam 405 deprem konutunun yapimi tamamlandi. Tamamlanan deprem konutlarinin 4 Subatta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Gaziantep’e gelmesiyle birlikte kura ile teslim edilmesi bekleniyor.

“Depremin yil dönümü gelmeden devletimiz bu hizmeti bizlere sundu”

Depremin yil dönümü bitmeden deprem konutlarinin tamamlandigini ve yeni evlerine kavusacaklari için çok mutlu olduklarini belirten depremzede Recep Tuncer, “Çok heyecanliyim. Benim evim az hasarli ama evi yikilan akrabalarim ve kardeslerim var. Onlar adina çok sevinçliyim. 6 Subat yil dönümü gelmeden devletimiz bu hizmeti bizlere sundu. Daha önceki evlerimizden daha güzel daha muhtesem sekilde binalar yapildi ve 4 Subat’ta ise Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan sehrimize gelerek deprem konutlarini kura ile dagitmasi bekleniyor. Bundan dolayi da çok mutluyuz” dedi.



“Hiçbir ülke bu kadar kisa sürede yapamazdi”

Yapilan konutlarla Nurdagi ilçesinin güvenli hale geldigini dile getiren Depremzede Tuncer, örnek daireleri gezdigini ve çok güzel oldugunu ifade etti.

Tuncer, “Suanda buralarda binlerce binamiz yapiliyor ve depreme dayanikli olacagini söylüyorlar. Devlet yetkilileri tarafindan söylenene göre Nurdagi ilçesi yapilan konutlarla birlikte deprem sonrasi en güvenilir ilçelerden biri oldu. Ben yeni yapilan TOKI evlerini gördüm ve muhtesem sekilde yapilmis. Milyarlarla fiyati ölçülmeyecek sekilde insa edilmis. Dünyanin en zengin ülkeleri bile bu kadar kisa bir sürede böyle bir faaliyeti yapamazdi. Dünyada tek örnek yer Türkiye biz buna inaniyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA