Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hatipoglu'ndan Su Indirimi Ve Yatay Mimari Müjdesi

AK Parti Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nebi Hatipoglu, katildigi bir televizyon programinda kullanim suyuna yüzde 40 indirim müjdesi verdi.

Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hatipoglu'ndan Su Indirimi Ve Yatay Mimari Müjdesi
AK Parti’nin Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nebi Hatipoglu, ulusal bir televizyon kanalinda gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un konugu oldu. Ersoy’un yerel seçim hakkindaki sorularini cevaplayan Hatipoglu, yerel seçimlerin ardindan hayata geçirecegi projeleri anlatti. Nebi Hatipoglu projelerinden bahsederken, kullanim suyunun en pahali oldugu illerin basinda Eskisehir’in oldugunu belirterek, suya yüzde 40 indirim uygulanacagi müjdesini verdi. Ayrica Eskisehir’in kent merkezine çok yakin bir fay hatti üzerinde oldugunu ifade eden Hatipoglu, imara kapali olan bazi bölgelerde imar izni ve yatay mimari çerçevesinde kat arttirimi yapilarak, olasi bir depremde can ve mal kaybinin önlenebilecegini açikladi.



“Eskisehir suyu en ucuza mal ederken en pahali satan illerin basinda”

Eskisehir’de hanelere ulastirilan suyun metreküp fiyati ile çevre illerin metreküp fiyatlarini karsilastiran Nebi Hatipoglu, bu durumu elestirdi.

Göreve geldiginde su fiyatlarinda yüzde 40 indirim uygulanacaginin altini çizen Hatipoglu, “Eskisehir Su ve Kanalizasyon Idaresi yillardir dogru düzgün yatirim yapmiyor. Vatandaslar, ‘Birakin musluktan içmeyi, yemeklerimize bu suyu koyamiyor, çay demleyemiyoruz’ diyor. Eskisehir, Türkiye’de suyu en ucuza mal ederken, en pahali satan illerin basinda geliyor. Yönetime geldigim gibi ilk isim su fiyatlarini yüzde 40 indirmek olacak. Eskisehir’de konutlarda 1 metreküp suya 22.47 TL ödüyoruz. Komsumuz Afyonkarahisar ise 6.58 kurus ödüyor. Bu nasil bir farktir? Içemedigimiz, kullanamadigimiz suya birde vatandasimiz fahis fiyat ödüyor. DSI ile görüsmelerimizi tamamladik. 2 yil içinde de sözümdür, Eskisehir musluktan piril piril suyunu içecek. Tertemiz yapacagiz sehir sebeke suyunu. Belediye, kronik su sorununu çözmedigi gibi bir de pahaliya satiyor. Bu yakisiksiz durumu ortadan hizla kaldiracagiz. Buna ek olarak otopark saat ücretlerini 35 liradan 10 liraya düsürecegiz. Ögrencilerin sehir içi ulasimlarini kolaylastirmak adina 50 liraya abonman kart hizmeti sunacagiz. Sehirdeki altyapi ve trafik sorununu da çözerek, kente nefes aldiracagiz” dedi.



“3 seçimdir seçim döneminde gelip söz vermisler sonra unutmuslar”

AK Parti Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nebi Hatipoglu, yillardir söz verilip, yerine getirilmeyen imar sorunu hakkinda konustu.

Depreme dayanikli olan yatay mimariye dayali projelerden bahseden Hatipoglu söyle konustu:

“Eskisehir deprem kusaginda yer alan bir bölgede yer aliyor. Acil olarak kentsel dönüsüm bekleyen 10 mahallemiz var ama Büyüksehir Belediyemiz kilini kipirdatmiyor. Tam 3 seçimdir seçim dönemi gelip söz vermisler, sonra unutmuslar. Ben sizin araciliginiz ile buradan yine bir söz vereyim hemen, Çevre ve Sehircilik Bakanimiz ve TOKI ile tüm görüsmelerimizi tamamladik. Insallah Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskanligini alir almaz ilk isimiz kentimizi modern, depreme dayanikli, dirençli bir hale getirmek olacak. Bunu yaparken yapay mimari modelini uygulayacagiz. Öyle 15-20 katli binalar insa etmeyecegiz. En fazla 4-5 katli olacaklar. Herkes kazanacak. Ben vatandasimin hayati ile oynamam da oynatmam da.”
Kaynak: İHA