Baskan Kaya'dan Seçim Propaganda Görsellerinin Asilmasi Hakkinda Açiklama

Bilecik Belediye Baskani Mustafa Sadik Kaya, muhtar ve belediye baskani adaylarinin kendilerine ait seçim propaganda ilan görsellerinin asilmasi hakkinda kamuoyunu bilgilendirici açiklama yapti.

Baskan Kaya'dan Seçim Propaganda Görsellerinin Asilmasi Hakkinda Açiklama
Belediye baskani ve muhtar adaylarinin ilan görsellerinin nerelere ve ne sartlarda asilacagi hakkinda Yüksek Seçim Kurulu tarafindan alinan kararlar oldugunu hatirlatan Belediye Baskani Mustafa Sadik Kaya, hiçbir muhtar adayi ve belediye baskani adayina karsi art niyetli olmadiklarini kaydetti.

Adaylarin kullanacaklari alanlarin belediyeye ait kamu alanlari oldugunu ve izinlerin alinmasi gerektigini belirten Kaya açiklamasinda sunlari söyledi:

"Öncelikle 31 Mart seçimlerinin sulh ve sükunet içinde, ülkemiz ve sehirlerimizin yararina olmasini temenni ediyorum. Seçimlerle ilgili yapilmasi gereken tüm süreçler, yüksek seçim kurulu tarafindan belirlenmistir. Buna göre YSK propaganda ve ilan görsellerinin nerelere asilacagini önceden belirlemistir. YSK bu kurallari halkin huzur ve refahinin bozulmamasi, yaya ve tasit trafiginin tehlikeye girmemesi açisindan alir."

‘’Hiçbir muhtar ve belediye baskani adayina karsi art niyet içinde olmamiz mümkün degildir’’

Açiklamasinda ‘’Belediye baskanligi olarak hiçbir muhtar ya da belediye baskani adayina karsi art niyetli sekilde davranmamiz mümkün degildir’’ ifadesini kullanan Baskan Kaya, "Bu konuda daha önce mecliste yaptigi konusmada Sayin Melek Mizrak Subasi, belediyemizden izin alinmasi gerektigini vurgulamisti. YSK kararlarinin uygulanmasinda yerel yönetimler olarak belediye ve ilgili birimleri gerekli katkilari saglar. Bilecik belediye baskanligi olarak bizler de YSK seçim kararlarina iliskin belirtilen yerler disinda, ancak il ve ilçe seçim kurullarinca gösterilecek yerlere asilabilecegi konusunda gerekli bilgilendirici açiklamalari yaptik" dedi.



"Önümüzdeki seçimlerde belediye baskanligina aday degilim"

Kaya, "Sizlerin oylari ve belediye meclisi üyelerimizin taktirleriyle Bilecik Belediye Baskani olarak seçildim. Sizlere sadece 2 ay hizmet etme imkanina sahip olacagim. Önümüzdeki seçimlere de belediye baskanligina aday degilim. Tek istegim bu süre zarfinda Bilecik ve Bileciklilere hayirli hizmetlerde bulunmaktir. Bu sürede tüm siyasi partilere esit mesafede olacagimizi bilmenizi istiyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA