Ayni Gün Ayni Bölge Iki Farkli Kare

Kis sartlarinin agir geçmesiyle bilinen Sivas’ta bir yil arayla çekilen görüntüler iklim degisikligini gözler önüne serdi.

Ayni Gün Ayni Bölge Iki Farkli Kare
Kis sartlarinin en sert yasandigi sehirlerden biri olan Sivas’in kar yagisina ve soguk havaya hasreti devam ediyor. Sivas’ta ocak ve subat aylarinda karla kaplanan sehirde son yillarin en kurak kisi yasaniyor. Hava sicakliginin mevsim normallerinin üzerinde seyrettigi Sivas’ta kuraklik endisesi de had safhaya çikti. Sivas’ta geçtigimiz yil 1 Subat gününde çekilen fotograflar ile bu yil 1 Subat gününde ayni noktalardan çekilen görüntüler yasanan mevsimsel degismeyi gözler önüne serdi.

“Bu sene yazdan kalma günler yasaniyor”

Geçen yil kar yagisinin daha çok oldugunu belirten Ennur Sahin, “Burada ögrenciyim, geçen yil burasi karlar altindaydi. Hava oldukça soguktu, belediye ekipleri çalismalar yapiyordu. Buzlanmaya karsi çalismalar, kar küreme çalismalari yapiliyordu ama bu sene yazdan kalma günler yasaniyor. Hava biraz soguk ama günes isitiyor. Çok az bir kar tabakasi var ama yeterli degil. Geçen sene bu zamanlarda bere, atki takiyorduk; bu yil biraz daha ince giyiniyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA