ABD Açiklamasi 'Aden Körfezi'nde Husilerin Füzesi Ile Iran'in 3 IHA'si Düsürüldü'

ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi, Aden Körfezi’nde Yemen’deki Iran destekli Husiler tarafindan ateslenen gemisavar balistik füzesi ile Iran’a ait 3 insansiz hava aracinin düsürüldügünü, ayrica Husilerin IHA yer kontrol istasyonuna ve 10 tek yönlü IHA’sina saldiri gerçeklestirildigini duyurdu.

Kizildeniz ve Aden Körfezi’nde tansiyon düsmüyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan açiklamada, Yemen’deki Iran destekli Husilerin Aden Körfezi’ne dogru yerel saatle 20.30 siralarinda gemisavar balistik füze atesledigi bildirildi.

Füzenin USS Carney (DDG 64) savas gemisi tarafindan düsürüldügü aktarildi. USS Carney gemisinin ayrica saat 21.10’da civardaki Iran’a ait 3 insansiz hava aracini düsürdügü belirtildi.

Husilerin silahli kanadinin sözcüsü Yahya Saree de sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, Israil limanlarina giden ABD’ye ait "KOI" adli bir ticari gemiyi hedef aldiklarini duyurdu.

Husilerin IHA istasyonu ile 10 IHA’si vuruldu

CENTCOM’dan ilerleyen saatlerde yapilan farkli bir açiklamada ise, ABD güçlerinin Iran destekli Husilerin IHA yer kontrol istasyonuna ve 10 tek yönlü IHA’sina yerel saatle 01.30’da saldiri gerçeklestirdigi duyuruldu. IHA’larin bölgedeki ticari gemilere ve ABD donanmasi gemilerine yakin bir tehdit olusturdugu, saldirinin mesru müdafaa kapsaminda gerçeklestirildigi vurgulandi.
Kaynak: İHA