Manisa Büyüksehir Ve MASKI Ekipleri Firtinaya Karsi Sahada

Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü, kuvvetli yagis ve firtina uyarisinin yapilmasinin ardindan tüm ekipleri ile sahada çalismalarini sürdürdü.

Manisa Büyüksehir Ve MASKI Ekipleri Firtinaya Karsi Sahada
Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan gök gürültülü saganak yagis ve firtina uyarisinin yapilmasinin ardindan gece saatlerinden itibaren Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü Afet Koordinasyon Merkezi, il genelinde olumsuz bir durum yasanmamasi adina tüm ekipleri ile sahada yerini aldi. MASKI tarafindan düzenli olarak temizlenen yagmursuyu izgaralarina firtina ve yagisla gelen malzemeler ekiplerin özverili çalismalariyla temizlendi. Muhtelif noktalarda olusan su birikintilerine aninda müdahale edildi. Siddetli yagis boyunca yogun mesai harcayan Büyüksehir ve MASKI ekipleri, 17 ilçede tüm personeli ile sahada olacak.

Manisa’da gece saatlerinden itibaren etkili olan firtina dolayisiyla gece saatlerinden itibaren sahada olan Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli ekipler, agaç devrilmeleri ve çati uçmalarina karsi teyakkuzdaydi. Itfaiye Dairesi Baskani Gürhan Inal, “Firtina ve yagis uyarisinin ardindan tüm ekiplerimizle gece boyunca teyakkuz halindeydik. Siddetli rüzgar dolayisiyla çati uçmalari ve agaç devrilmeleri gibi herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi adina çalismalarimiza gece saatlerinde basladik. Firtina ve yagis boyunca ekiplerimizle birlikte sahada vatandaslarimizin hizmetinde olacagiz” dedi.



“Uyari verilmesiyle tüm ekiplerimiz 24 saat sahadaki yerini aldi”

Manisa il genelinde tüm ekipleri ile sahada olduklarini ifade eden Kanalizasyon Dairesi Baskani Cem Çöllü,” Il genelinde rutin olarak izgara, rögar ve dere temizliklerimizi gerçeklestiriyoruz. Fakat firtina ve yagisla birlikte gelecek malzemelerin izgaralari tikamamasi ve taskinlara sebebiyet vermemesi için tüm ekiplerimizle gece boyunca da temizlik çalismalarimizi gerçeklestirdik. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yagislarda da ekiplerimiz muhtelif su birikintilerine aninda müdahale etti. Firtina ve yagis boyunca gece gündüz demeden ekiplerimizle sahada çalismalarimizi yürütmeye devam edecegiz. Ayrica 185 Çözüm Merkezi de vatandaslardan gelen taleplere cevap vermek için her zamanki gibi hazir durumda. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün koordinasyonunda vatandaslarimizin sorun yasamamasi için çalismaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA