Asker Ugurlama Gelenegini Sürdürüyorlar

Balikesir’de asker ugurlama gelenegi devam ediyor. Havran ilçesine bagli Büyükdere Mahallesi’nde 11 genç için düzenlenen asker ugurlama töreninde dualar edilirken, törene katilanlara keskek pilav ikrami yapildi.

Asker Ugurlama Gelenegini Sürdürüyorlar
Büyükdere Mahallesi’nde 2024 yilinin birinci grubunda yer alan 11 asker adayi için ugurlama töreni düzenlendi.

Törene, Havran Kaymakami Enver Özderin, Belediye Baskani Emin Ersoy ve Ilçe Müftüsü Sedat Karali ve yüzlerce vatandas katildi.

Mahalle meydaninda Kur’an-i Kerim ve mevlit okunurken, Müftü Sedat Karali de dua yapti. Meydanda kurulan kazanlarda pisen keskek ve pilavlar asker adaylari tarafindan servis edildi.

Büyük cosku yasanan törende, askere gitmeye hazirlanan gençler ilk önce törene katilanlarla vedalasti. Kendilerini yalniz birakmayanlara tesekkür eden asker adayi Ali Alaca, “Gelenlerden, gidenlerden Allah razi olsun. Belediye Baskani Emin Ersoy’un büyük destegi oldu. Kendisine tesekkür ediyoruz. Yillardan beri, her yil askere gitmeden topluca köyün gençleri hayir yapar. Biz de bunu gerçeklestirdik. Keskek ve pilavimizi ikram ettik. Güzel gelenekler. Her yil devam etmesini temenni ederim” dedi.

Bir diger asker adayi Kadir Ersöz ise, “Allah’in izniyle hayrimizi da yaptik. En iyi asker olacagiz. Katilanlardan da Allah razi olsun. Çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA