Çanakkale Valiliginden Motokurye Karari

Çanakkale’de olumsuz hava sartlari nedeniyle 7 Ocak Pazar gece saat 03.00’den 8 Ocak Pazartesi sabah saat 09.00’a kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafige çikmasi tedbiren yasaklandi.

Çanakkale Valiliginden Motokurye Karari
Meteoroloji’den yapilan uyariya göre, Çanakkale’de bu gece saatlerinden itibaren yagmurun etkili olmasi bekleniyor. Çanakkale Valiligi, olumsuz hava sartlari nedeniyle il genelinde motosiklet, scooter, elektrikli scooter kullanicilari ve motokurye kullanimina yasak getirdi.

Çanakkale Valiliginden yapilan açiklamada, "Çanakkale Il genelinde beklenen olumsuz hava sartlarindan dolayi 7 Ocak 2024 Pazar günü saat 03.00’de baslayarak 8 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 09.00’a kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafige çikmasi tedbiren yasaklanmistir” denildi.

Çanakkale Valiligi tarafindan yapilan bir diger açiklamada ise, "Meteoroloji 2. Bölge Müdürlügü tarafindan 7 Ocak 2024 Pazar günü saat 03.00’de baslayarak 8 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 09.00’a kadar devam edecek ’Çanakkale Il Genelinde Beklenen Gök Gürültülü Saganak Yagislara Dikkat’ meteorolojik uyarisi yapilmistir. Çanakkale Il genelinde kuvvetli yagis (21-50kg/m²) olmasi beklenmektedir. Yasanabilecek ani sel, su baskini, taskin, yildirim, dolu yagisi, ani kuvvetli rüzgar ve kisa süreli firtina ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir. Kamu kurum ve kuruluslarimiz tarafindan gerekli tedbirler alinmakla beraber vatandaslarimizin can ve mal güvenligi açisindan dikkatli olmalari önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA