NEVADER'den Üniversiteye Hazirlanan Ögrencilere Kaynak Kitabi Destegi

Merkezi Istanbul’da olan Nitelikli Egitim ve Arastirma Dernegi (NEVADER), Van ve Hakkari’de üniversiteye hazirlanan ihtiyaç sahibi ögrencilere kaynak kitabi desteginde bulunuyor.

NEVADER'den Üniversiteye Hazirlanan Ögrencilere Kaynak Kitabi Destegi
Istanbul’da kurulan NEVADER, Türkiye’nin farkli illerinde üniversiteye hazirlanan ihtiyaç sahibi ögrencilere kaynak kitabi desteginde bulunuyor. 30 yilik bir geçmisi olan dernegin Hakkari’den baslayarak Türkiye’nin farkli illerinde egitim çalismasi baslattigini ifade eden NEVADER Baskani Azad Tekin Ulutas, “Egitim çalismasinin içeriginde, Liselere Geçis Sistemi (LGS) ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) ögrencileri için kaynak kitaplari getirmek yer aliyor. Yaklasik 5 yildir Van, Hakkari ve ilçelerine dagitilmak üzere bu kaynak kitaplarini getiriyoruz” dedi.



"300 binden fazla kitap dagittik"

5 yil içerisinde yaklasik 300 binden fazla kitap dagittiklarini vurgulayan Ulutas, “Temel amacimiz kaynak kitaplari verip, ihtiyaç sahibi olan basarili ögrencilerin daha iyi yerleri kazanmalarini saglamaktir. Hamdolsun LGS birincilerimiz çikti. YKS sinavinda ilk 100’e giren, ilk 200’e giren ögrencimiz oldu. Türkiye tarihinde ilk defa Hakkari’de 27 tip ögrencisi üniversiteyi kazandi. Van’da da 350 den fazla ögrencimiz tip fakültesini kazandi. Bu da Türkiye tarihinde bir ilkti. Tabi bu basari sadece NEVADER’in degil. Asil is ögretmenlerde, yöneticilerdedir. Biz kitaplari getirdik. Ögretmenlerimiz bu kitplari ögrencilere verdiler ve onlari kontrol ettiler. Yoksa bu basari sadece NEVADER’in degil” ifadelerini kullandi.

"Ailelerin ilgisi büyük"

Kaynak kitaplarin milli egitim müdürlügü ile isbirligi çerçevesinde ögrencilere dagitildiginin altini çizen Ulutas, “Milli egitim müdürlügündeki hocalarimiz, ögretmenlerimiz basarili ögrencilerin listelerini çikariyorlar. Nokta atisi yapilarak ögrencilere kitaplari dagitiliyor. Bizler Istanbul’da kurulmus olan bir dernegiz. Kimsenin düsüncesine, yapisina bakmadan, ihtiyaç durumunu göz önüne alarak yardimci oluyoruz. Bu çerçevede velilerin, ailelerin NEVADER’e olan ilgisi büyük. Çünkü bize güveniyorlar. Ben bu duygularla bizlere 5 yildir bir depo tahsis eden il ve ilçe milli egitim müdürlügü yetkililerine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak kitaplarin ögrencilere ulasmasi çalismalarinda gönüllü olarak yer aldigi için mutlu oldugunu ifade eden Yusuf Talha Abatay ise “Gençlerimizn egitim ve ögretim hayatina katkida bulunmak herkesin isteyecegi bir sey. Bende burada oldugum için çok mutluyum. Günümüzün ekonomik faaliyetlerinde yeni kaynak kitaplari bulmak zordur. Gençlere sifir kaynak hediye etmek, herkesin yapacagi bir sey degil. Bu manada NEVADER’in yaptigi sey çok büyük. Kendilerini kutlamak gerekiyor” dedi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde egitim gören Sevinç Tulay isimli gönüllü de, “Kitaplara ulasamayan veya kitaplari olmayan ögrencilere bir nebze olsun yardim edebilmek bizi mutlu eder. Farkli kitaplara, farkli kaynaklara ulasabilmek çok zor. Biz de bu noktada zorluk çekiyorduk. Onlara yardimci olabilmek adina gönüllü olarak buradayiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA