Karsli Çocuklar Hem Ögreniyor, Hem De Egleniyor

Karsli çocuklar, hem ögreniyor, hem de egleniyor. Kayak yapmayi ögrenen çocuklarin sevinçleri yüzlerine yansiyor.

Karsli Çocuklar Hem Ögreniyor, Hem De Egleniyor
Kars Valisi/Belediye Baskan Vekili Ziya Polat’in hayata geçirdigi "Karin Yildizlari Sarikamis’ta" Projesi çerçevesinde kayak egitimi alan ögrenciler, kayak kaymayi ögrendi. Ilk kez kayak ile tanisan ögrenciler, bir taraftan kaymanin keyfini çikardi, diger taraftan da doya doya bir sömestre tatili geçirdi.

Vali Ziya Polat, Sarikamis Osman Yüce Kayak Tesisleri’nde kayak yapmayi ögrenen ögrencilerle bir araya geldi. Polat, bir süre ögrencilerle sohbet etti. Ögrencilerle birlikte kayak kaydi.

Kars’a atandigi günden itibaren sürekli saha da olan ve egitime verdigi önem ile bilinen Polat, yörenin çocuklarinin yasadigi ilin tarihi kültürel yönlerini de görerek ögrenmelerini sagliyor.

Her firsatta Karsli çocuklarin önce kendi illerini tanimasi gerektigine vurgu yapan Polat, ögrencilerden sporun her hangi bir dalini da lisanli yapmalarini istiyor. Sarikamis’ta kristal kar üzerinde kayak yapan ögrencilerin sevinçlerine de ortak olan Polat, çocuklarin gelecegin teminati olduguna da dikkat çekiyor.

Sarikamis Osman Yüce Kayak Tesisleri’nde kayak yapan ögrencilerle bir süre sohbet eden Polat, daha sonra kent merkezine döndü.
Kaynak: İHA