Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne Yeni Saglik Ocagi

Körfez Belediyesi’nin gerçeklestirdigi yilin ilk meclis toplantisinda Yavuz Selim Mahallesi’ne yeni Aile Sagligi Merkezi yapilmasi için Baskan Sögüt’e de yetki verildi.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne Yeni Saglik Ocagi
Körfez Belediyesi’nin 2024 yili ilk meclis toplantisi Baskan Sener Sögüt baskanliginda gerçeklestirildi.

Gündem maddelerinin tek tek görüsülerek karara baglandigi toplantida Denetim Komisyonu üyeleri de belirlendi. Gizli oylama ile gerçeklestirilen seçim sonrasinda denetim komisyonlarina AK Parti’den Mehmet Sayim ve Ömer Semih Yurt ile MHP’den Ahmet Topuz seçildi. Meclisin açilisinda konusan Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, “Yeni yilin ülkemize, sehrimize tüm insanliga hayirlar getirmesini diliyorum. 2023, zorluklari yasadigimiz, depremi, afetleri ve acilari geride biraktigimiz bir yil oldu. Rabbim 2024’te hep birlikte saglik, sihhat ve huzur içerisinde güzel bir yil geçirmemizi diliyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yilinin ilk yili 2024’e adim attik. Geçtigimiz ay vatan ugruna sehit düsen Mehmetçiklerimiz de oldu. Büyük üzüntü duyduk. Devletimiz fazlasiyla karsilik verdi. Rabbim mekanlarini cennet eylesin” ifadelerini kullandi.

Komisyonlar yeniden belirlendi

Gündem maddelerinin tek tek görüsüldügü toplantida üç meclis üyesinin partilerinden istifasi sonrasinda bosalan Imar ve Sehircilik Komisyonu, Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu ve Çevre ve Saglik Komisyonu’na IYI Parti’den Tunahan Berber seçildi. Gündem maddeleri arasinda yer alan ve her yil oldugu gibi kamu kurumlarinin talepleri dogrultusunda gerçeklestirilen bakim ve onarim islemleri için Baskan Sögüt’e tekrar yetki verildi.

Amatör Spor Kulüplerine saglanacak destek ile ilgili olarak gelen raporun da oy çoklugu ile kabul edilmesi sonrasinda konusan Baskan Sögüt, “Her yil amatör spor kulüplerimize nakdi destek sagliyoruz. Kulüplerimiz de bu destekle birlikte faaliyetlerini daha rahat sekilde gerçeklestiriyor. Ilçemizde sporun güçlenmesine katki sunuyorlar. Tüm kulüplerimize ve kulüplerde spor yapan sporcularimiza basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

25 yilligina tahsis edilecek

Mülkiyeti Körfez Belediyesi’ne ait olan Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde 2 bin 673 metrekare yüz ölçümlü 2 birimli Aile Sagligi Merkezi yapilarak 25 yil süre ile Kocaeli Il Saglik Müdürlügü’ne tahsis edilmesi ve belediye baskanina protokol yapmasi noktasinda yetki verilmesi de oy birligi ile kabul edildi. Konuyla ilgili Baskan Sögüt meclis üyelerine de yapilacak çalisma hakkinda bilgi aktardi. Konuya iliskin konusan Baskan Sögüt, “Yavuz Sultan Selim Mahallemizin uç noktasinda saglik ocagimiz var. Mahallemiz baya büyük ve nüfus olarak kalabalik. Hem vatandaslarimiz hem ilçe saglik müdürlügümüz orta noktada saglik ocagi talebinde bulundu. Biz de bu konuyu degerlendirdik. Yer tahsisi ve saglik ocaginin yapilarak islevsel hale gelmesi için çalismalari baslatacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA