Muradiye Spor Tesisleri Halkin Hizmetine Açildi

Van’in Muradiye ilçesinde 7’den 70’e herkesin spora yönlendirilebilmesi için 13 bin 650 metrekare alana sahip spor tesisleri tamamlanarak halkin hizmetine sunuldu.

Muradiye Spor Tesisleri Halkin Hizmetine Açildi
Muradiye ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanligi, Van Valiligi, Van Büyüksehir Belediyesi ve Muradiye Belediyesi isbirligiyle Yavuz Selim Mahallelisi’nde içerisinde futbol, voleybol, basketbol, tenis kortu, fitness, jimnastik, masa tenisi ve vatandaslarin dinlenebilecegi yesil alanlar ile bisiklet yollarinin bulundugu spor tesisi hizmete açildi. Cumhuriyet’in 100. yili nedeniyle 100. Yil Spor Kompleksi ismi verilen tesisi gezen Muradiye Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Melih Aydogan, sporculara eslik edip tesislerdeki spor faaliyetleri ile alakali bilgiler aldi.

Tesiste spor yapan Zeyt Sari, okul disi vakitlerini tesiste degerlendirdigini söyleyerek, “Burada basketbol oynuyoruz, voleybol oynuyoruz. Daha önce böyle yerler yoktu. Çok sansliyiz, çok mutluyuz” dedi.

Antrenör Cahit Çiçek ise Muradiye Gençlik ve Spor Müdürlügü bünyesinde çalistigini belirterek, “Çocuklarimizi spora yönlendiriyoruz. Sporla çocuklari kötü aliskanliklardan uzak tutuyoruz. Su anda futbolda 230 kayitli ögrencimiz var. Bunun disinda masa tenisi, yüzme havuzu, futbol sahamiz, tenis kortumuz, basketbol ve voleybol sahamiz var. Yüzlerce ögrencimiz ve gencimiz bu tesislerden faydalaniyor ve faydalanacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA