Kendilerinden Geriye Fotograflari Kalan 7 Kisilik Aileden Depremden Bu Yana Haber Alamiyorlar

Asrin felaketine Hatay’da yakalanan 7 kisilik Yapar ailesinden depremden bu yana haber alinamiyor. Kendilerinden geriye kalan aile fotograflarina bakarak teselli bulan yakinlariysa, Yapar ailesinden gelecek haberi umutla bekliyor.

Kendilerinden Geriye Fotograflari Kalan 7 Kisilik Aileden Depremden Bu Yana Haber Alamiyorlar
Asrin felaketinde Hatay’da yaklasik 25 bin insan hayatini kaybetmis ve sehir adeta yerle bir olmustu. Yapar ailesi depreme Antakya ilçesi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Çinçin Apartmaninda yakalandi. Deprem aninda yikilan Çinçin Apartmani’nda yasayan; 7 yasindaki ikiz kardesler Esma ve Elif, 17 yasindaki Sükran, 21 yasindaki Nurettin, 47 yasindaki Mehmet Ali, 43 yasindaki Hayriye ve 74 yasindaki Sükran’dan asrin felaketinden bu yana haber alinamiyor. Yakinlarinin fotograflarina bakarak teselli buldugu Yapar ailesi adeta yok oldu. Aileden geriye ikiz kiz kardeslerin oyun oynarken çekilen videosu ve dogum gününde çekilen aile fotograflari kaldi.

“Ölüler mi, diriler mi ve neredeler bilmiyoruz”

Kizinin ve torunlarinin hasretiyle aylardir yüregi yanan Hayriye Yapar’in annesi Sevim Sen, depremden bu yana gelecek haberi umutla beklediklerini ifade ederek “Benim kizim Cumhuriyet Caddesi Çinçin Apartmaninda oturuyordu. Oraya gittigimizde maalesef bütün evler yikilmisti. Kizima, damadima, dünürüme ve 4 torunuma yetisemedik. Devlet büyüklerinden evlatlarimin bulunmasini istiyorum. Bulamadik, maalesef 11 ay geçti bulamadik. Içimiz agliyor, hiç birini bulamadik. Apartmanin temelini açtirdik ama maalesef temelde bile bulamadik. Ne yapacagimizi kime gidecegimizi bilmiyoruz. Ölüler mi, diriler mi ve neredeler bilmiyoruz. Bir uzuvlarini bile bulamadik. Bundan sonra toprak istiyoruz, 7 kisiden hiç birine rastlayamadik. Gece gündüz, düzenimiz ve uykumuz kalmadi” dedi.



“Çalisma sonlana kadar çalismanin basindaydik ama hiçbir seylerine ulasamadik”

Depremden bu yana hasretle annesinden ve agabeyinin ailesinden haber beklediklerini belirten Hatice Ötmen, “Depremde Antakya’da abim, annem, yengem ve 4 yegenim vefat ettiler. Onlari bulamadik, onlara yetisemedik. Depremin ilk günüden beri enkazin basinda bekledik, onlari 11 gün enkaz basinda bekledik. Çalisma sonlanana kadar çalismanin basindaydik ama hiçbir seylerine ulasamadik. 11 ay oldu üzüntülüyüz, onlarin mezarlarinin basina gitmek istiyoruz. Rabbim; diriyse diri, ölüyse ölü onlari bulmayi nasip etsin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA