Isias Otel Davasinin Ilk Durusmasinda Genis Güvenlik Önlemi

Adiyaman’da 72 kisinin hayatini kaybettigi Isias Otel davasinin ilk durusmasi görülecek. Dava öncesi adliye disi ve içinde genis güvenlik önlemi alindi.

Isias Otel Davasinin Ilk Durusmasinda Genis Güvenlik Önlemi
6 Subat depremlerinde 39’u KKTC’den turnuva için gelen voleybol sporcusu, ögretmen, antrenör, 47’si ise Türkiye Turist Rehberleri Birligi organizasyonuyla çesitli tur sirketleri bünyesinde egitim gezisi için bulunan 86 kisinin konakladigi otelde 1’i personel olmak üzere toplam 72 kisi hayatini kaybetti.

Isias Otel davasinin ilk durusmasi için adliye içi ve disinda polis görevlendirildi. Adiyaman Cumhuriyet Bassavciligi yürüttügü sorusturma Adiyaman 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davaci sayisinin fazla olmasi nedeniyle bu dava için özel salon ayarlandi. Adliyenin bodrum katinda yer alan konferans salonu mahkeme salonuna çevrildi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakani Ünal Üstel, beraberindeki 3 bakan, 9 milletvekili ve 11 üst düzey bürokratin da Isias Otel davasinin ilk durusmasini takip edecegi bildiriliyor.

Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan ve 3. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilen davada 5’i tutuklu toplam 11 sahis hakkinda “Bilinçli tastirle birden fazla insanin ölümüne ve yaralanmasina neden olma” suçundan 5237 sayili Türk Ceza Kanunun 85/2, 22/3 maddeleri uyarinca alt sinirdan uzaklasmak suretiyle 22 yil 5 aya kadar cezalandirilmalari talep ediliyor.
Kaynak: İHA