Hollandali Kadin Müslüman Oldu

Aydin’in Kusadasi ilçesinde Hollanda uyruklu Louisa Maria Petronella Sturkenboom, kelime-i sehadet getirerek Müslüman oldu.

Hollandali Kadin Müslüman Oldu


Kusadasi Ilçe Müftülügü’nde Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan ihtida merasiminde Ilçe Müftüsü Hüseyin Taner, Louisa Maria Petronella Sturkenboom’a Islam’in esaslarini anlatip, Islam dini ve Müslümanlik ile alakali bilgiler verdi. Sonrasinda sahitlerin huzurunda kelime-i sahadet getiren Louisa Maria Petronella Sturkenboom da Müslüman olmanin kendisine büyük heyecan ve mutluluk yasattigini söyledi.



Ihtida töreninin ardindan konusan Ilçe Müftüsü Hüseyin Taner "Kendi istegi ve arastirmasi neticesinde Müslüman olmayi tercih eden hanimefendi kardesimizi tebrik ediyorum. Islamiyet’i seçtigi andan itibaren hayatinin kalan kisminda kendisine Cenab-i Hakk’in rizasina uygun bir hayat sürdürmeyi niyaz ediyorum" dedi.



Müslüman olan Louisa Maria Petronella Sturkenboom’a Ilçe Müftüsü Taner tarafindan ihtida belgesi ile Kur’an-i Kerim ve Felemenkçe Kur’an Meali basta olmak üzere hediyelerini takdim etti.
Kaynak: İHA