Estetik Uzmani Uyardi Açiklamasi 'Buruna Dolgu Veya Aski Gerçek Burun Ameliyati Yerini Tutmaz'

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Prof. Dr. Tekin Simsek, buruna dolgu veya aski gibi minimal invaziv islemlerin gerçek bir burun ameliyatinin yerini tutmayacagini söyledi.

Estetik Uzmani Uyardi Açiklamasi 'Buruna Dolgu Veya Aski Gerçek Burun Ameliyati Yerini Tutmaz'
VM Medical Park Samsun Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Prof. Dr. Tekin Simsek, rinoplasti (burun ameliyati) hakkinda açiklamalarda bulundu. Rinoplasti isleminin hastanin cinsiyetine, burunun fonksiyonel sorunlarina ve estetik beklentilerine bagli olarak kisisellestirilebilecegine deginen Prof. Dr. Simsek, “Ayrica ameliyat öncesi detayli bir degerlendirme yapilir ve hastanin genel saglik durumu göz önünde bulundurulur. Bu degerlendirme sürecinde hastanin rinoplasti sonrasi elde etmek istedigi sonuçlar, burun sekli, burun kemigi ve kikirdak yapisi gibi faktörler dikkate alinir” diye konustu.



“Islem ortalama 2-3 saat sürer”

Ameliyatta cerrahin burun üzerindeki cilt ve içyapilari yeniden sekillendirdigini belirten Prof. Dr. Simsek, “Burun kemigi veya kikirdak düzeltilir, burun ucu sekillendirilir ve burun kanallari açilir. Islem genellikle 2-3 saat sürer ancak karmasiklik derecesine bagli olarak süre degisebilir” seklinde konustu.



“Sislikleri azaltmak için tamponlar kullanilir”

Ameliyat sonrasi burun içerisine hava kanalli tamponlar ve burun üzerine plastik veya alüminyumdan yapilmis bir burun ateli yerlestirildigini söyleyen Prof. Dr. Simsek, “Bu tamponlar ve atel, burunun yeni seklini korumaya ve sislikleri azaltmaya yardimci olur. Tamponlar genellikle 3. günde çikarilirken, atel genellikle 10. gün civarinda çikarilir. Bu durum genellikle 10 gün ile 2 hafta arasinda geçer. Sislik ve morluklar zamanla azalir ve iyilesme süreci tamamlanir. Bazi durumlarda nadiren de olsa revizyon cerrahisi gerekebilir. Revizyon cerrahisi, rinoplasti sonrasinda ortaya çikan küçük sorunlarin düzeltilmesini içerir. Bu tür durumlarda genellikle en az 6 ay ila 1 yil beklemek önerilir. Çünkü burun dokularinin tam olarak iyilesmesi ve stabil hale gelmesi zaman alabilir” ifadelerini kullandi.

“Burun dolgusu, gerçek bir burun ameliyati yerini tutmaz”

Buruna dolgu veya aski gibi minimal invaziv islemlerin gerçek bir burun ameliyatinin yerini tutmayacagini söyleyen Prof. Dr. Simsek, “Bu tür islemler sadece cerrahi gerektirmeyen minimal deformitelerin kamufle edilmesine yardimci olabilir. Rinoplasti, burun seklini kalici olarak degistirmek ve hem fonksiyonel hem de estetik sorunlari gidermek için en etkili yöntemdir. Bu yüzden rinoplasti adaylari bu faktörleri akilda tutmali ve ameliyat öncesinde detayli bir danisma sürecinden geçmelidir” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA