Enkazinda 72 Kisinin Öldügü Isias Otel Davasinin Durusmasi Basladi

Adiyaman’da 72 kisinin hayatini kaybettigi Isias Otel davasinin ilk durusmasi sabahin erken saatlerinde yogun güvenlik önlemleri altinda basladi.

Enkazinda 72 Kisinin Öldügü Isias Otel Davasinin Durusmasi Basladi
6 Subat depremlerinde 39’u KKTC’den turnuva için gelen voleybol sporcusu, ögretmen, antrenör, 47’si ise Türkiye Turist Rehberleri Birligi organizasyonuyla çesitli tur sirketleri bünyesinde egitim gezisi için bulunan 86 kisinin konakladigi otelde 1’i personel olmak üzere toplam 72 kisi hayatini kaybetti.

Adiyaman 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye baslanilan durusmaya saniklar SEGBIS üzerinden katildi.

Otel enkazi altinda kalarak hayatini kaybeden kisilerin yakinlari da Adiyaman Adliyesi’ne gelerek burada durusmaya katildi.

Durusma salonunda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakani Ünal Üstel, beraberindeki 3 bakan, 9 milletvekili ve 11 üst düzey bürokrat, hayatini kaybedenlerin yakinlari, avukatlari yer aldi. Ünlü Sanatçi Haluk Levent’in de geldigi Adiyaman Adliyesi önünde basin açiklamasi düzenleyen aileler, olayin pesini hiçbir sekilde birakmayacaklarini ve ayni zamanda otel yönetiminin en agir sekilde cezalandirilmasi için her türlü çabayi sarf edeceklerini ayni zamanda Türkiye Cumhuriyeti Adaletine güvendiklerini dile getirdi.

Adiyaman Adliyesi’nden emsal bir kararla ayrilmak istediklerini vurgulayarak otel yönetiminin en agir sekilde cezalandirilmasini isteyerek açiklamalarda bulunan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakani Ünal Üstel, “Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetinden insanlarimiz ve bizim evlatlarimiz, sampiyon meleklerimizi yitirdik. Sampiyon meleklerimizi yitirmemizden dolayi da acimiz bir o kadar daha artmistir. Dolayisiyla bir yil aradan sonra Bugün ana muhalefet baskaniyla, bakan arkadaslarimizla, milletvekillerimizle ve sampiyon meleklerimizin aileleriyle bunun yaninda belediye baskanlarimizla yüz kisilik bir ekiple bugün Adiyaman’da baslanilacak Isias Davasinda hep beraber bu davayi dinlemek için geldik. Çünkü Isias Davasi bizim için çok önemlidir. Isias bu davalardan bir tanesidir. Dolayisiyla Isias Davasinda görüsülecek ve çikacak netice Türkiye’deki diger davalar açisindan emsal olusturacak ve çok önemlidir. Bu dava hem de bizim Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti için oldukça önemlidir. Isias Davasi bizim davamizdir. Bizler bu yüzden buraya geldik. Bizler Türkiye Cumhuriyetinin yüce Türk Adaletine güveniyoruz. Kanunlar çerçevesinde suçlularin alacaklari cezalar öbür davalara da emsal olacagi için çok önemli bir günde burada bulunuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA