Büyüksehir'den 2023 Yilinda Tarim Ve Hayvanciliga 200 Milyon TL'nin Üzerinde Yatirim

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, endüstri ve ticaret sehri olan kadim kent Kayseri’yi tarim sehri de yapmak hedefiyle ortaya koydugu projeler ve gerçeklestirdigi çalismalarda, 2023 yilinda tarim ve hayvanciliga 200 milyon TL’nin üzerinde yatirim yapti.

Büyüksehir'den 2023 Yilinda Tarim Ve Hayvanciliga 200 Milyon TL'nin Üzerinde Yatirim
Sulama kooperatifinde kullanilacak günes enerji santrallerinden süt isleme tesisi yapimina, tohum, aricilik ve besi hayvanlarinin faydalanacagi desteklere, içme suyu, kurutma alanina, göletlerden en son Erciyes Jeotermal çalismalarina varincaya kadar 2023 yilinda pek çok önemli hizmete imza atan Büyükkiliç Baskanligindaki Büyüksehir Belediyesi 13 alanda hizmetlerini gerçeklestirdi.

90 milyon TL’lik 39 içme suyu sondaj kuyusu, sebeke hatti, su deposu

Büyüksehir Belediyesi, Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi’nca 2023 yilinda 39 adet içme suyu sondaj kuyusu, muhtelif mahallelerde sebeke hatti ve su deposu ile muhtelif boru alimi gerçeklestirdi. Söz konusu hizmetlerin mali karsiligi 90 milyon TL olurken, öte yandan Kayseri’de 45 adet sulama tesisi de insa eden Büyüksehir Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi, söz konusu tesisler için ise toplam 63 milyon TL harcama yapti. Sulama konusunda bin adet sac sivat 200 adet hayvan içme suyu tesisi 6 adet beton sivat, 12 adet kil kaplamali hayvan içme suyu göleti insa edilirken bu hizmetlerin mali karsiligi ise 4 milyon 50 bin TL oldu.

Büyüksehir Belediyesi, Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi tarafindan Erciyes Jeotermal kapsaminda Erciyes dagina Jeotermal kayna suyu sondaji yapilmasi, Develi ilçesi Epçe Mahallesi Sulama Koperatifi’ne 233 kw kapasiteli GES yapimi, Akkisla ilçesine süt isleme tesisi yapimi ve makine teçhizat alimi, tohum desteklemeleri, 800 adet arili kovan, Bünyan ilçesi Çaglayan Ilkokulu Kadin Kooperatifi’ne Dönüstürülmesi, 250 tesisin bakim onarim çalismasi ile hayvanciliga yüzde 50 su destegi gibi hizmetler toplaminda 205 milyon 614 bin 880 TL yatirim yapildi.
Kaynak: İHA