Atatürk Üniverstesi'nden Psikolojik Danisma Ve Rehberlik Hizmeti

Toplumun psikolojik ihtiyaçlarina daha fazla katki saglamak amaciyla, Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi kapsaminda Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Psikolojik Danisma ve Rehberlik Uygulama ve Arastirma Merkezi çalismalarini sürdürüyor.

Atatürk Üniverstesi'nden Psikolojik Danisma Ve Rehberlik Hizmeti
Yeni Nesil Üniversite Vizyonu Çerçevesinde Kuruldu

Yüksekögretim Kurulu tarafindan 2017 tarihinde 30195 sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak Atatürk Üniversitesinde kurulan merkez, konusunda uzman ekip tarafindan akademik ve idari personel ile ögrencilerin beden ve ruh sagligini korumak, barinma, beslenme, çalisma, dinlenme ve ilgi alanlarina göre bos zamanlarini degerlendirmek, yeni ilgi alanlari kazanmalarina imkân saglayarak, gerek saglik ve gerekse sosyal durumlarinin iyilesmesine, yeteneklerinin ve kisiliklerinin saglikli bir sekilde gelismesine imkân verecek hizmetleri sunmak için faaliyetlerine devam ediyor.

“Ögrencilerin Karsilasabilecekleri Problemlerle Bas Etmelerine Yardimci Oluyor”

Bireylerin gittikçe artan psikolojik destek ihtiyaçlari göz önünde bulunduruldugunda böyle bir merkezin üniversitemizde açilmis olmasinin oldukça önemli oldugunu vurgulayarak sözlerine baslayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli: “Psikolojik Danisma ve Rehberlik Uygulama ve Arastirma Merkezimizin açilmasiyla birlikte, özellikle ögrencilerimizin psikolojik sagligini güçlendirmeyi ve daha saglikli, daha mutlu bir yarin insa etmeyi amaçliyoruz. Üniversitemiz onlari ruhsal ve bedensel sagliklarina özen gösteren bireyler olarak yetistirmek, birlikte düzenli ve disiplinli çalisma, dinlenme ve eglenme aliskanliklari kazandirmak amaciyla kurmus oldugumuz merkezimiz; ögrencilere yasamlari boyunca karsilasabilecekleri duygusal, sosyal ve akademik alanlardaki problemlerle bas etmelerine yardimci olmayi amaçlayan ve ögrencilerin potansiyellerini gerçeklestirmelerini destekleyen psikolojik hizmet birimidir” dedi.

Rektör Çomakli: “Sorunlar Ortaya Çikmadan Önlemenin Önemini Biliyoruz”

Müdürlügünü Dr. Ögr. Üyesi Ismail Ay’in yaptigi, Psikoloji alaninda uzman zengin kadrosu ile psikolojik danismanlik hizmeti veren merkezin ayni zamanda yari zamanli ögrenciler içinde önemli bir uygulama merkezi olduguna dikkat çeken Rektör Çomakli: “Özel sektör ve kamu kurum ve kuruluslari ile is birligi yaparak psikolojik danisma ve rehberlik alaninda çesitli egitim ve danismanlik faaliyetleri de yürüten merkezimiz, ruh sagligi alaninda yasanan sorunlar kapsaminda psikolojik danisma destegi saglamasi disinda, sorunlar ortaya çikmadan önlemenin önemini de göz önünde bulundurarak çesitli psiko-egitim ve grup çalismalari ile önleyici müdahale hizmetleri de veriyor. Yeni Nesil Üniversite vizyonumuz çerçevesinde uygulamaya koydugumuz bu birimimizin hayirlara vesile olmasini temenni ediyor, çalisma arkadaslarimiza kolayliklar diliyorum” seklinde konustu.

Randevu sistemi ile çalisan ve gelen taleplere aninda dönüs yapan Psikolojik Danisma ve Rehberlik Uygulama ve Arastirma Merkezi, eski Edebiyat Fakültesi binasinda hizmet veriyor. Detayli bilgiye ulasmak için:

https://birimler.atauni.edu.tr/psikolojik-danisma-ve-rehberlik-uygulama-ve-arastirma-merkezi/
Kaynak: İHA