Arkeoloji Sempozyumunda Çobankale Anlatildi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü tarafindan Cumhuriyet 100. Yili kapsaminda, “Türk Dönemi Arkeoloji Çalismalari ve Yüzey Arastirmalari” baslikli sempozyum düzenlendi. Sempozyumda Altinova Çobankale Kazi Baskani Doç. Dr. Selçuk Seçkin, 2017 yilinda baslayan kazilarla ilgili sunum gerçeklestirdi.

Arkeoloji Sempozyumunda Çobankale Anlatildi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü tarafindan Cumhuriyet 100. Yili kapsaminda düzenlenen, “Türk Dönemi Arkeoloji Çalismalari ve Yüzey Arastirmalari” baslikli sempozyum, üniversitenin Bomonti Konferans Salonu’nda yapildi. Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hanife Koncu’nun da hazir bulundugu sempozyum, Sanat Tarihi Bölüm Baskani Prof. Dr. Nurcan Yazici Metin’in, sanat tarihi disiplininin duayeni, 1960’li yillarda ilk Türk dönemi kazilarini gerçeklestiren Prof. Dr. Oktay Aslanapa’nin çalismalarini anlattigi bildiri ile basladi.



Yurt içi ve yurt disi çalismalar

Sempozyuma yurt içi ve yurt disinda çalismalar yürüten Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ögretim üyeleri yaninda, Istanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi’nden ögretim üyeleri de katilirken, dinleyici olarak da Istanbul’daki üniversitelerden çok sayida akademisyen ve ögrenci konferans salonunda tüm gün süren konusmalari izleme imkani buldu.

Çobankale çalismalari anlatildi

Doç. Dr. Selçuk Seçkin ilk olarak, Altinova’da 2017 yilindan beri yürütülmekte olan Çobankale’nin tarihi önemi ve yollarla olan iliskisinden bahsetti. Daha sonra Yalova ve Altinova için kazi çalismasinin önemini, kazi sürecini, gelinen asamayi ve hedeflenen çalismalari hakkinda bilgiler verdi. Sempozyumda son olarak alaninda duayen olarak kabul edilen kazi baskanlariyla birlikte yapilan çalismalar degerlendirilerek, Türk dönemi kazilarinda gelinen süreç tartisildi.
Kaynak: İHA