Çig Düsmesi Sonucu Kapanan Köy Yolu Ulasima Açildi

Bayburt’ta çig düsmesi sonucu ulasima kapanan köy yolu, Il Özel Idaresi ekiplerinin yaklasik 2 saat süren çalismasiyla yeniden ulasima açildi.

Çig Düsmesi Sonucu Kapanan Köy Yolu Ulasima Açildi
Bayburt’un Merkez ilçesine bagli Demirisik köyü yoluna sabah saatlerinde çig geldi. Yolun ulasima kapanmasi üzerine köy sakinleri durumu Bayburt Il Özel Idaresine bildirdi. Çig bölgesine sevk edilen Il Özel Idaresi ekipleri yaklasik 2 saat süren kar temizleme çalismasinin ardindan yolun yeniden ulasima açilmasini sagladilar.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava çok bulutlu, aralikli kar yagisli geçecek. Yagislarin aksam saatlerine kadar bölge genelinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi görülecegi tahmin ediliyor.

“Kuvvetli yagis uyarisi”

Erzincan’in dogusu, Erzurum, Bayburt, Ardahan ve çevrelerinde kuvvetli kar yagisi (10-20 cm. kar örtüsü) bekleniyor. Kuvvetli kar yagisinin bu aksam saatlerine kadar etkili olacagi tahmin ediliyor. Ulasimda aksamalar, görüs mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayi karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

“Çig uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig tehlikesi bulundugundan yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir.
Kaynak: İHA