Çanakkale Il Tarim Ve Orman Müdürlügü, Gida Güvenligi Için Fast-Food Isletmelerini Denetliyor

Tarim ve Orman Bakanligi talimati dogrultusunda, Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan 24 Ocak ile 2 Subat tarihleri arasinda il genelinde bulunan fast-food isletmelerinde kizartma islemlerinde kullanilan kati ve sivi yaglara yönelik detayli denetimler gerçeklestiriliyor. Gida güvenilirligi ve tüketicilerin sagligini koruma amaciyla yapilan denetimler, kizartmalarda kullanilan yaglarin kalite standartlarina uygunlugunu kontrol etmeyi hedefledi.

Çanakkale Il Tarim Ve Orman Müdürlügü, Gida Güvenligi Için Fast-Food Isletmelerini Denetliyor


Denetim çerçevesinde, Gida Kontrol ekipleri tarafindan fast-food isletmelerinde kullanilan kati ve sivi yaglar üzerinde çesitli analizler gerçeklestirildi.

Yaglarin kalitesini belirlemede kullanilan parametreler arasinda polar madde orani, asit sayisi ve kizartma yagi sicakligi gibi önemli faktörler bulunuyor. Bu ölçümler, kizartma yaglarinin saglik ve hijyen standartlarina uygunlugunu degerlendirmek amaciyla yapildi.

Denetimlerin sonuçlarina göre, fast-food isletmelerinde kullanilan yaglarin genel kalitesinin belirlenmesinin yani sira, her bir isletmenin yaglarini nasil sakladigi, kullanim ömrünü ne kadar süreyle devam ettirdigi gibi faktörler de detayli bir sekilde incelendi. Tüm bu kontroller, gida güvenilirligi açisindan önem arz eden unsurlari belirleyerek, tüketicilerin sagligini koruma amacini tasidi.

Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürlügü yetkililerince, denetimlerin periyodik olarak devam edecegi ve gida güvenilirligi konusundaki hassasiyetin sürdürülecegi vurgulandi. Tüketicilerden gelen sikayet ve önerilerin de dikkate alindigi denetimler de, bölgedeki fast-food isletmelerinin kalite standartlarina uygunlugunu artirmasi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA