Zigana Dagi'nda JAK Timlerinden Üniversite Ögrencilerine Çigda Arama Egitimi

Zigana Dagi ve Kayak merkezinde Gümüshane Il Jandarma Komutanligi ve Ankara’dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafindan üniversite ögrencilerine çigda arama ve kurtarma egitimi verildi.

Zigana Dagi'nda JAK Timlerinden Üniversite Ögrencilerine Çigda Arama Egitimi
Gümüshane Il Jandarma Komutanligi’na bagli birimler ve Ankara’dan gelen JAK ekipleri tarafindan Zigana Dagi ve Kayak merkezinde Gümüshane Üniversitesi Acil Yardim ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) çigda arama ve kurtarma egitimi verildi.

JAK ekipleri AYAY ögrencilerine çig afeti durumunda arama ve kurtarmada kullanmalari gereken teknikleri uygulamali olarak gösterirken, siginak kurma ile ilgili de bilgiler verdi. Arama ve kurtarma egitimlerinin ardindan ögrenciler Gümüshane Il Jandarma Komutanligi’na bagli ekiplerin operasyonlarda kullandiklari teçhizatlari inceleyerek bilgiler aldi.

“Ögrencilerimize uygulamali olarak egitim veriyoruz”

Uygulamali egitimlerin önemini vurgulayan Gümüshane Üniversitesi Acil Yardim ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) Dr. Ögr. Üyesi Sevil Cengiz, “Acil Yardim ve Afet Yönetimi Bölümü acil durumlarda ve afet durumlarda yönetimi saglamakla görevli bir bölüm biz de ögrencilerimize uygulamali olarak gerekli birimlerde egitim veriyoruz afet durumlarinda planlama yapabilsinler diye. Biz bugün burada jandarma ekiplerinden çigda arama kurtarma ve siginak kurma egitimi aldik” dedi.



“Jandarma ekipleri tecrübelerini bize aktardilar”

Jandarma ekiplerinden aldiklari egitimden çok memnun kaldigini dile getiren Gümüshane Üniversitesi Acil Yardim ve Afet Yönetimi Bölümü 4. Sinif ögrencisi Ercan Deniz, “Burada çig aninda neler yapmamiz gerektigi hakkinda jandarma ekiplerimiz bilgiler verdi. Jandarma ekiplerimiz kendi tecrübelerini bize aktardilar bizim için çok iyi oldugunu düsünüyorum. Olaylari, afetleri birebir yasayan insanlarla tanistik” diye konustu.

Kaynak: İHA