Sosyal Medya Fenomeni Onur Elmas Hakkinda 20 Yil Hapis Istemi

Devre mülk satisi ve reklami faaliyeti adi altinda bir çok kisiyi dolandirdigi iddia edilen sosyal medya fenomeni Onur Elmas’in da aralarinda bulundugu 7 kisi hakkinda ‘Nitelikli dolandiricilik’ suçundan 20 yila kadar hapis istemiyle dava açildi.

Sosyal Medya Fenomeni Onur Elmas Hakkinda 20 Yil Hapis Istemi
Devre mülk satisi ve reklami faaliyeti adi altinda devre mülk sahiplerini arayarak degerinden çok daha fazlaya Arap turistlere satilacagi vaadiyle, fenomen Onur Elmas (26)’in da aralarinda bulundugu 7 kisilik çete tarafindan Mart 2022 tarihinde cep telefonundan arandigini iddia eden Tevfik Ç. (64), satis islemleri için Atasehir’de bulunan ofise gitti. Tevfik Ç., kendilerine vekalet vermesi gerektigini söyleyen Muhammet Faruk A. (23) ve Umut S. (25)’ye 5 bin TL ödedi.

Tevfik Ç.’nin telefonunu elinden alarak 2 bankadan hesap açan Muhammet Faruk A. ve Umut S., Tevfik Ç.’nin rizasi disinda toplam 90 bin TL kredi çekti. Durumu fark eden Tevfik Ç. sikayetçi oldu. Sikayet üzerine Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi sorusturma baslatti.

“Araplara gayrimenkul pazarlamadim”

Sanik Onur Elmas emniyet ifadesinde, CSR Paroni Medya adli sirketi 2020 yili Mart ayinda kurdugunu ve tek yetkilisi oldugunu, web sitesi üzerinden reklam isleri yaptigini, sikayet nedeniyle çalismalara son verdigini ifade etti.

Arap turistlere gayrimenkul pazarlamadigini belirten Elmas, süpheli olan diger kisilerin ismini duydugunu ancak kendileriyle is yapmadigini ifade ederek suçlamalari kabul etmedi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, CSR Paroni Medya Prodüksiyon Gayrimenkul Danismanlik Limited Sirketi adi altinda devre mülk sahiplerinin bizzat tespit edilerek, sirket çalisanlari tarafindan yüksek fiyatlarla devre mülklerinin Arap turistlere satilacagi hilesiyle ofislere çagrildiktan sonra reklam adi altinda müstekilerin paralarinin alindigi, nakit parasi olmayanlarin ya da bu ise daha çok inandirilan ve kandirilanlarin bizzat telefonlari ellerinden alinarak bulundugu adreslere gidilerek mobil bankacilik yöntemleriyle kredi çektirildigi, hukuki bir kilif adi altinda bu islemlerin ticari bir sirket faaliyeti adi altinda yürütülerek sözlesmeler düzenlendigi ve bu sekilde müstekinin iki özel banka hesabindan 56 bin TL ve 34 bin TL mobil bankacilik uygulamasi araciligiyla toplam 90 bin TL kredi çekilerek menfaat temin edildigi kaydedildi.

Iddianamede, Onur Elmas’in da aralarinda bulundugu 7 sanik için ‘Nitelikli dolandiricilik’ suçundan 6 yildan 20 yila kadar hapsi istendi. Iddianame, gönderildigi mahkeme tarafindan kabul edildi.
Kaynak: İHA