Marmaris Belediyesi'nden 'Asansör' Protokolü

Marmaris Belediyesi, asansörlerin periyodik kontrolü için Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) ile isbirligi protokolü imzaladi.

Marmaris Belediyesi'nden 'Asansör' Protokolü


Marmaris’teki asansörlerin periyodik kontrolleri için Marmaris Belediyesi ile TSE arasinda protokol imzalandi. Ilçedeki asansörlerin denetlenmesi konusunda A tipi muayene kurulusu olarak TSE’yi yetkili kilan protokol, Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ile TSE Ege Bölge Koordinatörü Hakan Ozan tarafindan imzalandi.

Imzalanan protokole iliskin bilgi veren Belediye Baskani Mehmet Oktay; “Asansör Isletme Bakim ve Periyodik Kontrol Yönetmeligi hükümlerine göre ilçemizdeki asansör denetimlerini yapmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanliginca A-Tipi Muayene kurulusu olarak yetkilendirilmis olan Türk Standartlari Enstitüsü Kurumu ile sözlesme imzaladik. Türk Standartlari Enstitüsü Kurumu yetkili elamanlarinca, Marmaris genelinde bulunan tüm asansörler periyodik kontrol denetimleri, asansörlerin güvensiz olarak nitelendirilen kirmizi, hafif kusurlu olarak sayilan mavi ve uygun olarak belirlenen yesil etiketlendirme yapacak. Ayrica yeni yapilan binalarin asansör periyodik kontrolü ve takip kontrol raporu bu kurulus tarafindan yapilacak. Türk Standartlari Enstitüsü Kurumu ile 4 yillik sözlesme imzaladik. Hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA