Eksi 20'Den Arti 20 Dereceye Gelen Turistler Alanya'da Denizden Çikmadi

ANTALYA – Antalya’nin Alanya ilçesinde günesli havayi firsata çeviren yerli ve yabanci turistler plaj kenarinda vakit geçirdi.

Eksi 20'Den Arti 20 Dereceye Gelen Turistler Alanya'da Denizden Çikmadi
Türkiye’nin dört bir yaninda soguk ve yagisli hava etkisini gösterirken, yazdan kalma günler yasayan Alanya’da Rus turistler denizden çikmadi. Ilçede hafta basindan itibaren etkili olan günesli hava bugün de kendisini gösterdi. Hava sicakliginin ögle saatlerinde 20 dereceye kadar yükselmesiyle yabanci turistler dünyaca ünlü Kleopatra Plaji’nin yolunu tuttu. Günesli havayi firsat bilen vatandaslar deniz kenarinda kamp koltuklarini açarak günes isiginin tadini çikarirken, bazi turistler oltalarini alarak deniz kenarinda balik tutmayi tercih etti. Yaz aylarini hatirlatan günde plaja gelenlerin ise deniz kenarinda yürüyüs yaptigi görülürken, Rusya’nin Moskova kentinden gelen turistler denize girerek denize girme keyfi yasadi.

“Eksi 20 dereceden arti 20 dereceye geldik”

Rusya’da hava sicakligini su anda eksi 20 derecede oldugunu belirten Karina Nazarova (23), “Eksi 20 dereceden arti 20 dereceye geldik. Orada kar, burada günes var. Çok mutluyum bu durumdan” dedi.

Nikita Vendin (29) isimli Rusya vatandasi ise, “Ülkemizde deniz yüzünü göremiyoruz. Buraya daha dün geldik, bugün ise denize giriyoruz. Sicaga hemen adapte olduk. Alanya’yi çok seviyoruz” ifadelerini kullandi.

“Gördügünüz gibi Alanya’da turistlerin yogun bir ilgisi var”

Kleopatra Plaji’nda COCO Beach isletmecisi Yavuz Ilkhan, “Ocak ayindayiz. Gördügünüz gibi Alanya’da turistlerin yogun bir ilgisi var. Millet denize giriyor su anda. Bu cennet Alanya’mizin güzel bir kumu. Vatandaslari buraya bekliyoruz. Ocak ayinda denize girebilirler. Su anda Ukrayna, Rus, Alman, Ingiliz ve Iskandinav ülkeler agirlik olmak üzere turistler var. Insallah 2024 sezonunda turizm güzel gözüküyor. Büyük bir ihtimalle rekor bir sezon olabilir” diye konustu.

Kaynak: İHA