Büyüksehirin Projesiyle Sokak Hayvanlari Yuva Buluyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi, sokaklardaki köpek popülasyonun azaltmak ve gerekli brans egitimlerini vererek sahiplendirilmelerini tesvik etmek için ‘Can Yoldasim’ projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda alan koruma egitimlerini basariyla tamamlayan ‘Menye’ isimli köpek, Kula Jeopark’a sahiplendirildi.

Büyüksehirin Projesiyle Sokak Hayvanlari Yuva Buluyor
Manisa Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki Saglik Isleri Dairesi Baskanligi, sokaklardaki köpek popülasyonunu azaltmak ve gerekli brans egitimlerinin basarili bir sekilde verilmesinin akabinde sahiplendirilmesini tesvik etmek amaciyla ‘Can Yoldasim’ projesini baslatmisti. Proje kapsaminda Büyüksehir bünyesinde faaliyet gösteren Köpek Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, uzman egitmenler tarafindan gerekli egitimler verilen köpekler sahiplendirilerek yeni yuvalarina yerlestiriliyor. Egitim Merkezi’ndeki ‘Menye’ isimli köpek, alan koruma egitimlerini basarili bir sekilde tamamlamasinin sonrasinda yeni yuvasina kavustu. Menye’yi, uzman köpek egitmeni Serhan Karabey Dogru yeni yuvasi olan Kula Jeopark’a teslim etti.

Menye, Kula Jeopark’a emanet

Saglik Isleri Daire Baskani Erhan Ince, Menye’nin Jeopark’ta güvenlik güçlerinin en önemli destekçisi olacaginin altini çizerken açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “Sokaklardaki köpek popülasyonunu azaltmak ve gerekli brans egitimlerini vererek sahiplendirilmelerini tesvik etmek için ‘Can Yoldasim’ projesini hayata geçirmistik. Proje kapsaminda egitimlerini tamamlayan birçok köpegimizi basta güvenlik güçlerimiz olmak üzere birçok kurum ve vatandasa teslim ederek sahiplendirdik. Bugün de ekiplerimiz, Köpek Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde alan koruma egitimlerini basarili bir sekilde tamamlayan Menye’yi yeni yuvasina ulastiriyor. Menye, bundan sonra Jeopark tesisinde güvenlik görevlilerinin en büyük yardimcisi olacak.”
Kaynak: İHA