Baskan Özdemir Açiklamasi 'Havza Artik Her Yagmurda Korkulu Rüya Görmekten Kurtulacak'

Samsun’un Havza ilçesinde sel ve taskin riskine karsi Haci Osman Deresi’nin üstünün yikilarak açilmasi ile islah edilmesi çalismalari kapsaminda hazirlanan, 56 isyerinden olusan Rezerv Yapi Projesi’nde imzalar atildi. Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, “Havza artik her yagmurda korkulu rüya görmekten kurtulacak” dedi.

Baskan Özdemir Açiklamasi 'Havza Artik Her Yagmurda Korkulu Rüya Görmekten Kurtulacak'
Afet riski tasiyan alanlarin dönüsümü amaçli Rezerv Yapi Projesi kapsaminda Havza Belediyesi tarafindan kamulastirma çalismalari tamamlanan ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan ihalesi yapilan, 56 isyerinden olusan yeni is merkezinin yapim sözlesmesi Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Tevfik Akçay ile yüklenici firma yetkilisi Temel Akman tarafindan imzalandi.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir yaptigi açiklamada, Havza için hayati bir önem arz eden Haci Osman Deresi’nin üzerinin kapali olmasindan dolayi yasanan sel ve taskin riskine karsin üzerinin açilmasi amaciyla yürütülen çalismalar neticesinde Havza Rezerv Yapi Projesi yapim sözlesmesinin yüklenici firma ile imzalandigini ifade etti.

Özdemir, “Haci Osman Deresi’nin üzerine yapilan isyerlerinin yikilarak dere yataginin üstünün açilmasi için yürüttügümüz çalismalar neticesinde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz tarafindan yikilacak isyerlerinin tasinacagi ve rezerv yapi alaninda yapilacak olan 56 adet isyerinden olusan is merkezi yapimi sözlesmesi yüklenici firma ile karsilikli olarak imzalandi. Insallah kisa süre içinde insaat çalismalarina baslanacak” dedi.

Baskan Özdemir yaklasik 3 bin 500 metrekare alanda insa edilecek olan is merkezinin 2 blok halinde ve 3 bin 20 metrekare insaat alanina sahip olacagini belirterek, “Hükümet konagi binamizin yaninda 56 adet is yerinden olusacak olan yeni is merkezimiz insaatina kisa sürede baslanacak. Isyerlerimizin tamamlanmasinin ardindan Havza için önem ve aciliyet arz eden Haci Osman Deresi’nin üstünün açilmasi için hizli bir sekilde yikim ve enkaz kaldirma çalismalarina baslayacagiz” diye konustu.



“Havza artik her yagmurda korkulu rüya görmekten kurtulacak”

1998 yilinda ilçede yasanan sel felaketini hatirlatan Özdemir, “1998’de meydana gelen sel felaketi sirasinda bir kisi kalp krizinden hayatini kaybetmis, iki kisi yaralanmis, yedi ev yikilmis, 400 isyeri hasara ugramis ve araçlar zarar görmüstü. Bu ve benzeri felaketlerin yasanmamasi adina yürütmüs oldugumuz çalismalarda son asamaya geldik. Insallah Haci Osman Deresi’nin üstünün açilmasi ve islahinin yapilmasi ile Havza artik her yagmurda korkulu rüya görmekten kurtulacak. Bu sayede Havzamiz daha güvenli bir hale gelecek. Türkiye Yüzyili vizyonumuz kapsaminda daha güvenli ve modern bir Havza için çalisiyoruz ve çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA