IBB'ye Bagli Esenler Üçyüzlü Metrosunda Faciadan Dönüldü Açiklamasi Yürüyen Merdiven Bir Anda Çöktü

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Esenler Metro Üçyüzlü istasyonunda bulunan yürüyen merdivende çökme meydana geldi. Çökme esnasinda merdivende bulunan vatandaslar son anda kurtuldu.



Olay sabah saatlerinde IBB’ye bagli Esenler Üçyüzlü Metrosunda meydana geldi. Iddiaya göre vatandaslar yürüyen merdiveni kullandigi esnada yürüyen merdivenler de olusan ariza nedeniyle çökme meydana geldi. Bu sirada merdiven üzerinde bulunan vatandaslar büyük tehlike yasadi. Olayi gören diger vatandaslar hemen merdivendeki vatandaslarin yardimina kosarken olay metro güvenlik ekiplerine bildirildi.

Olay yerine gelen ekipler yürüyen merdiveni kapatirken merdivenin etrafi güvenlik bariyeri ile kapatildi.

”Vidalar firlamaya basladi"

Olay sirasinda merdivende bulunan ve büyük korku yasayan Zeki Güler, ”Vidalar firlamaya basladi.

Ben orta merdivendeyim. Kadinlar korktu. Gürültüyü duyunca bazi vatandaslar geri kaçti. Bir kisi merdivenler de kaldi. Sanirim sahis uykusuzdu dalgindi ben sahsin yanina gidip kolundan tutarak kurtardim. Kurtardiktan sonra parçalanmaya basladi merdiven. Ben asagiya kostum. Güvenlik görevlisinin gelmesini bekledim. Sonra güvenlik görevlisi geldi. Bir emniyet seridi olusturduk ucuz atlattik. Ben asagidaki sahsi tam kopan yerin ucundan kurtardim. Yasliyim ben dizimden sakatim burasi sürekli bozuluyor. Ama ilk defa bu kadar büyük bir tehlike atlattik” dedi.

Kaynak: İHA