Efeler'de Onbesinci Kitap Kafe Açildi

Aydin’in Efeler ilçesinde Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in talimatiyla hayata geçirilen Kitap Kafe’nin 15.’si düzenlenen törenle açildi. Açilis töreninde konusan Baskan Atay; “Seçimden önce neler yapacagimi Efeler halkina anlatmistim ve bunun yüzde 96’sindan fazlasini gerçeklestirdim” dedi.

Efeler'de Onbesinci Kitap Kafe Açildi


Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in, Efeler’i ‘Marka Kent’ yapma yolunda hayata geçirdigi projelerinden ’Kitap Kafe’nin 15. subesi Efeler Mahallesi’nde düzenlenen törenle açildi. 2022 yilinin Ocak ayinda açilan ilk Kitap Kafe’nin açilis töreninde, diger mahallelerde de kitap kafeler açilacagi konusunda Efeler halkina söz veren Baskan Atay, bu sözünü hayata geçirmenin mutlulugunu yasadigini ifade ederek, verdigi tüm sözleri 5 yilda yüze 96’in üzerinde yerine getirdigine dikkat çekti.

“Seçime kadar 20’yi tamamlayacagiz”

Çocuklarin gelecek oldugunu ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamalari için Kitap Kafe’leri her mahallede açacagini ifade eden Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay; “Bir sözümü daha yerine getirmenin gururunu ve mutlulugunu yasiyorum. Seçimden önce neler yapacagimi Efeler halkina anlatmistim. Bunun yüzde 96’sindan fazlasini gerçeklestirdim. Bir belediyenin fabrika kurdugunu nerede duydunuz. Bunu ilk biz kurduk. Efeler Belediyesi kurdu. 65 kadinimiz orada istihdam ediliyor. Is buluyor, para kazaniyor. Kadinlarimiza baskan oldugum zaman verdigim kres sözünde sifir olan kres sayisini 5’e çikardik. 752 ögrencimiz orada egitim görüyor. Ilk Kitap Kafe’yi açtigimiz zaman, nasil bir yer açilacak diye herkes merak etmisti ama simdi 15.’sini açiyoruz. Her mahalleye açacagim. Her çocugumuzun okuldan sonra, tatil günlerinde, bilgiye sahip olabilmek için bu mekanlardan yararlanmasini elbette saglayacagim. Bütün gelecegimiz onlar. Bizi yönetecek olan çocuklarimizin bilgili olmasi gerekiyor. Onlar bilgili olacak ki, fikir sahibi olacak. Hani bilgili olmadan fikir sahibi olanlarin ülkeyi ne hale getirdigini hep birlikte gördük. Inanin ki, 15. degil seçime kadar 20 taneyi tamamlayacagiz. Beni 5 yildir boyunca yalniz birakmayan Efeler halkina sonsuz sükranlarimi sunuyorum. Hayirli ugurlu olsun” dedi.



Baskan Atay, konusmasinin ardindan beraberindeki heyet ile birlikte Kitap Kafe’nin açilis kurdelesini keserek, kafe içerisinde incelemelerde bulundu. Kitaplari da inceleyen Baskan Atay, Efelerli vatandaslara da seslenerek, kitap okumanin önemini hatirlatti. Açilis törenine onur konugu olarak katilan yazar Gülsah Elikbank, hazirlanan stantta kitaplarini imzaladi.
Kaynak: İHA