Yenimahalle'de Yarenler Ve Seymenler Bulasmasi Düzenlendi

Ankara’nin Yenimahalle Belediyesi ev sahipliginde Yarenler ve Seymenler bulusmasi düzenlendi. Yogun katilimin oldugu etkinlikte birbirinden renkli gösteriler gerçeklestirildi.

Yenimahalle'de Yarenler Ve Seymenler Bulasmasi Düzenlendi
Sandiklilar Yardimlasma, Dayanisma, Arastirma, Tanitma ve Kalkindirma Vakfi (SAN-VAK) tarafindan Yenimahalle Belediyesi Nazim Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Yarenler ve Seymenler bulusmasi düzenlendi.

Etkinlige, Yenimahalle Belediyesi Baskani Fethi Yasar, Milletvekilleri ve çok sayida vatandas katildi.

Hemserilerine seslenen Belediye Baskani Fethi Yasar, burada yaptigi konusmada, sunlari kaydetti:

“Biz bu aksam sergilenen oyunlarla, hos sohbetle, muhabbetle büyüdük. Bu oyunlarla hatiralarimiz canlandi. Çocukluk günlerimize döndük. Bugün Sandikli’nin, Çankiri’nin, Simav’in deyislerini, geleneklerini, göreneklerini, oyunlarini, türkülerini ve Ankara’mizin Seymenlerini izledik. Hemseri derneklerine Yenimahalle Belediyesi olarak her zaman destek veriyoruz.”

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi gecede; Sanvak Yönetim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Ögretim Görevlisi Dr. Hakan Arslantürk konuklara Yarenler ve Seymenler konusunda bilgi ve birikimlerini aktardi. Vatandaslar, sahnelenen orta oyunlariyla kahkahaya boguldu. Sandiklilar Vakfi, gecenin sonunda düzenledigi ödül töreni ile de emegi geçenlere plaket vererek tesekkür etti.
Kaynak: İHA