Yeniden Refah Partisi Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan Adayi Sedat Yalçin Oldu

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyüksehir Belediyesi baskan adayligi açiklanir açiklanmaz partililerle bir araya gelen Sedat Yalçin, Bursalilara yüzde 40 su indirimi sözü verdi.

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan Adayi Sedat Yalçin Oldu
Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Fatih Erbakan tarafindan Bursa Büyüksehir Belediye baskan adayi olarak açiklanan Sedat Yalçin, Ankara dönüsü ayaginin tozu ile partililerle bir araya geldi. Baskan adayi Yalçin, “10 yil aradan sonra yine hep beraberiz. Çok hizli gelisen bir adaylik süreci yasadik. Kamuoyunu her asamada bilgilendirdik. 10 yil Hazine ve Maliye Bakanligi’nda bir geçmisim var. Yeminli mali müsaviri olarak çalismalarim var. Masanin baska bir boyutu siyasi deneyiyim de oldu. Bursa, kamunun, vatandasin, kentin sorunun tek yönü olmadigini biliyor. Bursa’yi bilgiyle, problem çözümleriyle yönetmek gerekiyor. Bursa gibi çok özellik arz eden Balkanlar’ndan, Kafkas’lardan hiç kimsenin ötekilestirilmedigi, ben derdimi anlatacak kimseyi bulamiyorum, demeyecegi bir ortami olusturmamiz gerekiyor. Roma’ya, Bizans’a ev sahipligi yapmis bir kent. Bu kenti yönetenlerin bu bilinçle, bu algiyla yönetmesi gerekiyor. Binlerce yillik birikimin hayata geçirildigi bir yer. Muhtesem verimli arazileri olan, dünyaya sunulacak marka bir kent. Her bir basligin altinda yüzlerce alt maddeleri var. Çok iyi ders çalismaniz gerekiyor. Turist gelecekse bir rekabet ortamina ihtiyaç var. Yatirim gelecekse, o sehrin göstergelerine bakiliyor. O sehrin hava kirliligine, trafik sorununa, dünya standartlarinin ne kadar üzerinde olduguna, deprem ile ilgili hazirliklarina bakiliyor. O sehrin sanayi varligi, yüksek katma deger üretim sürecine giriliyor mu, diye bakiliyor. Bursa’nin muhtesem mandalarina sahip olan Nilüfer Çayi simsiyah mi akiyor? Bu sehri yönetenler, hiç uyumadan bu kenti yönetmesi gerekiyor. Sehri tertemiz tutmaniz gerekiyor. Sanayicilerimizi çok büyümek yerine, degerli bir sermaye varligina sahip olmalarina yönelik çalismalar gerekiyor” dedi.

“Enerjiyi önemsemeliyiz”

Bursa fiziki sartlarini zorlamis bir sehir oldugunu ifade eden Yalçin, “Sanayi varligimizdan daha yüksek kazançlari elde edebilecegimiz formülleri birlikte üretebiliriz. Kimsenin ekmegiyle oynamadan, herkesi içinde tutarak yönetilmesi gerekiyor. Su an dünya enerji savaslariyla ugrasiyor. Enerji konusunu sadece merkezi hükümetin konusuymus gibi davraniyoruz. Avrupa’da yerel yönetimler bizzat ilgileniyor bu konuyla. Artik dünya fosil yakitlarla ilgili enerji ürünlerini kullanmamak yönünde kendine hedefler koyuyor. Yenilenebilir enerji ile sehirler isitiliyor, sogutuluyor. Bu bir süreç. Yerel yönetimlerin böyle bir hedefi olacak. Hem sanayicilerimle hem ulasim sistemimle, dönüsümlere tesvik ederek, sehri bozmadan hareket etmeliyiz” seklinde konustu.

“Nüfusun kontrolsüz artmamasi gerekiyor”

Bursa’nin hizla artan nüfusu olduguna deginen Yalçin, “Bursa, 1. derece deprem kusaginda oldugunu hepimiz biliyoruz. Mevcut binalarin tamamini yenilediginizde sehrin sonuçlari tam olarak bitmeyecek. Çünkü sehrin nüfusu sürekli artiyor. Artik bu nüfusun kontrolsüz bir sekilde artmamasi gerekiyor. Her sehrin fiziki sinirlari var. Onu çok zorlamamaniz gerekiyor. Sehrin yöneticileri, büyüme kapasitesiyle takip etmesi gerekiyor” dedi.

“Suya yüzde 40 indirim”

Bursa’daki vatandaslara söz veren Yalçin, “Bursa’da su tarifelerinde 2 kademeli bir yöntem var. Ilk kademeyi, her ay ödenecek su ücretlerinden yüzde 40 indirim yapacagiz. Bunun kaynagi hazir. Tarifenin ilk kademesinde bütün Bursa’ya bu indirimi yapacagiz. Ben Bursa’yi konusarak kampanya yapmak istiyorum” diye konustu.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Naim Öztürk, “Yeni bir yürüyüse, yeni bir hizmete, Bursa’da da Sedat Yalçin’a ihtiyaç var. Sedat Yalçin’i ilan etmeden önce kiminle konustuysak bize Sedat Yalçin’i isaret etti. Bursa’yla ilgili plan projeleri olan, Yeniden Refah Partisi’ne katma deger katacak müstesna siyasetçilerimizden biri” dedi.

Yeniden Refah Partisi Bursa Il Baskani Murat Kolanci ise, “94 ruhu diyorlar. 94 ruhunun kaynagi bu salonda. Yeniden Refah Partisi Bursa’da Sedat Yalçin ile kendi adayiyla seçimlere gidiyor. Kazanan Bursa olsun. 7 Ilçe belediye baskan adayimizi açiklamistik, diger ilçelerimizi de önümüzdeki günlerde açiklayacagiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Gürsü Belediye baskan adayi Fehim Topçu, Inegöl Belediye baskan adayi Mehmet Kaygusuz, Orhaneli Belediye baskan adayi Hüseyin Acar, Karacabey Belediye baskan adayi Fahrettin Dengiz, Harmancik Belediye baskan adayi Ahmet Can, Yenisehir Belediye baskan adayi Kasim Kaya ve Büyükorhan Belediye baskan adayi Enes Yilmaz da sahneye çikti. Salondakileri selamlayan baskan adaylari, hep birlikte poz verdi.
Kaynak: İHA