Zigana Kayak Merkezi Karne Tatilinde Doldu Tasi

Okullarin yariyil tatiline girmesinin ardindan aileler çocuklariyla birlikte Zigana Gümüskayak Kayak Merkezine akin ederek sezonun stresini atti.

Zigana Kayak Merkezi Karne Tatilinde Doldu Tasi
Karnelerin alinmasinin ardindan Gümüshane’nin Torul ilçesine bagli Zigana Dagi zirvesindeki kayak merkezinin yolunu tutan veliler çocuklariyla birlikte eglenceli bir gün yasadi. Sis ve kar yagisina ragmen eglenmekten geri kalmayan çocuklarin çigliklari Zigana Dagi’ni sararken, kayak ögrenmek isteyenler de pistlerden faydalandi.

Türkiye’nin ilk ve en önemli kayak merkezlerinden birisi olan, tarihin her döneminde önemli ve zorlu bir geçit olan 2 bin 100 metre rakimdaki Zigana Dagi geçidindeki Gümüskayak Kayak Merkezinde sömestir tatili yogunlugu yasaniyor.

Hem Gümüshane’ye hem de Trabzon’a 45 dakika mesafede yer alan ve Arap turistlerin de oldugu alanda kimisi kayak kimisi kizak yaparken bazi vatandaslar da alandaki kar motorlariyla tur atiyor.

Yanan çoban atesinin etrafinda isinan, zaman zaman çalan müzik esliginde horon oynayan ziyaretçiler eglence dolu bir gün yasadi.

Kis mevsiminde Zigana Dagi’ni sik sik ziyaret ettiklerini kaydeden Mustafa Berat Ergin, “Kartopu oynuyoruz, kardan adam yapiyoruz ve kizakla kayiyoruz. Çok fazla kar yagiyor Zigana’ya o yüzden çok seviyorum burayi. Kuzenim ve ailemle geldim. Oldukça kalabalik bir gündü. Karne tatilinde eglenceli oldugu için herkes buraya gelmis” dedi.

Zigana Dagi’ni çok sevdigini belirten Elif Nur Ergin ise, “Çok güzel geçiyor burada günüm. Kayiyoruz, kardan adam, kartopu oynuyoruz. Her sey çok güzel ve burasi çok eglenceli bir yer. Karne tatili oldugu için geldik. Insanlar tatilde buraya gelip bol bol stres atsinlar” diye konustu.

Gümüshane’den gelen sporcu Gamze Gül Boz da, “Çok mutluyuz. Burada çok güzel kar var. Gümüshane’ye yagmayan kar buraya yagiyor. Çok eglendik bugün burada. Kayak da yapiyorum ama bugün kizak yaptim daha eglenceli oldugu için” ifadelerini kullandi.

5 yasindaki Bekir Yigit Altun ise karne tatili nedeniyle geldigi Zigana’da kizakla kaymanin çok eglenceli oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA