Turgutlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Üniversite Tiyatro Grubu Dogaçlama Güldürdü

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne bagli Atatürk Kültür Merkezi Üniversite Tiyatro Grubu’nun sahneledigi Simdi Show Dogaçlama Tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü.

Turgutlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Üniversite Tiyatro Grubu Dogaçlama Güldürdü
Turgutlu Belediyesi yaptigi etkinliklerle hem sanatin gelisimine hem de sosyal hayata katki saglamaya devam ediyor. Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne bagli Atatürk Kültür Merkezi Üniversite Tiyatro Grubu’nun sahneledigi "Simdi Show Dogaçlama Tiyatro" ile seyircileri kendine hayran birakti. Keyifli görüntülerin ortaya çiktigi etkinlikte dogaçlama tiyatro ile izleyiciler de oyunun bir parçasi oldu. Oyuncularin spontane performanslari, seyircileri güldürmeyi basararak renkli anlar yasatti. Tiyatro ekibi sahne performansiyla da izleyenlerden büyük alkis ve begeni aldi.

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Güzel bir bes yil geçirdik. Turgutlu halkinin kullanabilecek oldugu çok güzel binalar yaptik, hizmete açtik. 2019 yilinda göreve gelir gelmez Atatürk Kültür Merkezi’ni kurmustuk. Merkezimizde 7 yasindaki çocuklarimizin, 70-80 yasindaki hemsehrilerimizin yararlanabilecek olduklari 21 farkli kurslarimiz var. Bunlar bize çok keyif veriyor. Turgutlu Belediyesi Egitim Merkezi’mizi (TURBEM) kurduk. Bu merkezimiz ile liselere ve üniversitelere hazirlik yapan 2750 çocugumuzun hayallerine kavusmasina ortak olduk. Onlara bu zorlu süreçte yoldaslik yaptik, egitimler verdik. Mustafa Kemal Mahallemize Çocuk Kültür Sanat Merkezi kurduk. Türkiye’de örnegi olmayan bir ise imza attik. Dezavantajli ailelerimizin yasadigi bir mahallede 3 ile 5 yas arasi 400 çocugumuza üç ögün yemegi ve egitimi ücretsiz veriyoruz. O yaptigimiz binalar Turgutlu’nun ihtiyaci ama gençlerimizin, hemsehrilerimizin yararlanabilecek olduklari bu tür kurslar gerçekten bizlerin en çok gurur ve onur duydugu projeler oldu. Yine çok gurur duydugumuz bir projenin kaba binasini artik bitirmek üzereyiz. Belediyemize ait 440 kisilik bir tiyatro salonumuz oluyor. Içerisinde egitim alanlarinin, kurs merkezlerinin ve fuaye alanlarinin oldugu bir proje. Allah nasip eder seçimi kazanirsak da Eylül, Ekim ayi gibi tiyatro oyunlarimizi artik orada oynayacagiz. Bu süre içerisinde Atatürk Kültür Merkezi’mizdeki tiyatro ekibiyle tanistik. Onlarin çikardiklari oyunlara Turgutlu halkinin böyle teveccüh göstermesi ayri bir keyif. Turgutlu’muzda ilk defa seyredecek oldugumuz dogaçlama oyununu hazirlayan egitmenlerimizi ve gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Simdi Show Dogaçlama Tiyatro gösterisini Baskan Çetin Akin, esi Sabriye Akin, CHP Turgutlu Ilçe Baskani Hasan Ayma, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ve personeli izledi.
Kaynak: İHA