Rektörlerden Nigde Tabal Gastronomi Evi'ne Tam Not

Nigde Tabal Gastronomi Evi agirladigi, 4 farkli üniversitenin rektör ve akademisyenlerinden tam not aldi.

Rektörlerden Nigde Tabal Gastronomi Evi'ne Tam Not


Nigde’ye has yiyecek ve içeceklerin, Türkiye’ye ve dünyaya tanitilmasi amaciyla Nigde Belediyesi tarafindan hizmete açilan ve lezzet tutkunlarinin ugrak yeri haline gelen Tabal Gastronomi Evi, bu kez rektörleri ve akademisyenleri agirladi. Deneyimli seflerin hazirladigi Nigde’ye has yiyeceklerden ikram edilen konuklar, Tabal Gastronomi Evine tam not verdi. Gastronomi evi ziyaretine, Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Versan Kök, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz ve Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve akademisyenler katildi.

Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir’in ev sahipliginde gerçeklestirilen ziyarette, konuklara deneyimle sefler tarafindan hazirlanan Nigde yemekleri ikram edildi. Tabal Gastronomi Evini çok begendiklerini belirten konuklar, hazirlanan yemekleri de oldukça lezzetli bulduklari ifade ettiler.

Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir, konuk rektörlere ve akademisyenlere ziyaretlerinden dolayi tesekkür etti. Özdemir, tarihi bir yapi olan Kültür Evini, Nigde ve çevresine has yemeklerin yapildigi bir Gastronomi Evine dönüstürdüklerini belirterek, “Burada günümüz yemeklerinin yani sira Osmanli döneminden günümüze kadar gelen yaklasik 100 çesit yiyecek ve içecekler usta sefler tarafindan hazirlanarak konuklara sunuluyor” dedi.



Baskan Özdemir, Tabal Gastronomi Evine, yerli ve yabanci turistlerin de yogun ilgi gösterdigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA